Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   30 augustus 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 30 augustus is het op de meeste plaatsen droog met zon en wolken. Ten zuiden van Samber en Maas is het eerst nog zwaarbewolkt met nog wat regen. Later komt ook daar de zon er door. Na de middag verschijnt veel hoge bewolking vanuit Frankrijk. De maxima liggen tussen 16 en 19 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond 18 graden aan zee en tussen 19 en lokaal 21 graden elders. De wind waait zwak uit westnoordwest, neemt toe tot matig en ruimt vervolgens naar noordnoordwest of noord.

Vannacht is het eerst overal droog met brede opklaringen. Geleidelijk verschijnt er vrij veel bewolking. Op het einde van de nacht zijn een paar buien in de buurt van de Franse grens niet uitgesloten. De minima liggen tussen 7 graden in Hoog-BelgiŽ en 14 graden aan zee. De wind waait zwak, eerst uit het noorden, later uit noordoost tot oost.

Vrijdagochtend is er veel bewolking met mogelijk enkele buitjes langs de Franse grens. Daarna wordt het droog met wolkenvelden en mooie zonnige perioden. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 21 of 22 graden in de Kempen. De wind waait meestal zwak uit het noordoosten.

Zaterdagochtend is er kans op lokale mistbanken. Daarna is het overwegend zonnig. In de namiddag is het eerder halfbewolkt met enkele stapelwolken. Het blijft droog bij maxima van 18 tot 22 graden. Er waait een zwakke oostenwind.

Zondag wordt het zonnig bij maxima van 20 tot 24 graden. Er waait een meestal zwakke oostenwind.

Ook maandag en dinsdag blijft het droog met brede opklaringen en enkele wolkenvelden. We krijgen maxima van 22 tot 27 graden.

Woensdag zijn de opklaringen nog steeds breed, maar mogelijk vergroot in de namiddag en 's avonds de kans op een (onweers)bui. De maxima schommelen rond 25 graden in het centrum.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo