Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   29 augustus 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 29 augustus neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens en de kust met regen of buien. Plaatselijk valt er veel regen. In Ardennen trekken vrij intense onweersbuien vanaf de Franse grens met kans op hagel en windstoten. Over het noordoosten blijft het waarschijnlijk nog droog tot de middag met enkele opklaringen. De maxima schommelen van 18 graden in het westen tot 24 graden in de Kempen. De wind is eerst zwak en veranderlijk, later wordt hij matig uit noordwestelijke richtingen.

Vanavond valt er nog regen met kans op onweer in oosten van het land. Later op de nacht wordt het droger vanaf het westen met enkele opklaringen maar ook nog kans op een bui. De temperaturen dalen naar 11 tot 15 graden bij een meestal matige noordwestenwind.

Donderdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt, met vooral in het oosten van het land nog enkele buien. Elders blijft het meestal droog. De maxima liggen rond 16 graden in de Hoge Venen, 18 graden aan de kust en 20 of 21 graden in het centrum van het land, bij een zwakke tot matige wind uit noordwest tot noord.

Ook vrijdag verwachten we nog veel wolken, met mogelijk enkele buien. Gaandeweg worden de opklaringen breder en wordt het overal droog. Maxima van 16 tot 19 graden, bij een zwakke, veranderlijke wind.

Komend weekend krijgen we rustig en droog weer, met aangename temperaturen. Zaterdag verwachten we nog enkele wolkenvelden en liggen de maxima tussen 18 en 22 graden. Zondag wordt het nagenoeg helder en stijgen de temperaturen tot 23 of 24 graden in het centrum van het land.

Ook maandag en dinsdag blijft het warm met maxima tussen 22 en 26 graden. De onstabiliteit en de kans op een bui nemen geleidelijk toe.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo