Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   27 augustus 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 27 augustus is er veel bewolking, waaruit vooral in de voormiddag nog wat lichte neerslag kan vallen. Daarna wordt het droger. Tussendoor zijn enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen rond 17 graden in de Hoge Venen, rond 19 graden aan zee en rond 20 of 21 graden elders. De wind waait matig of soms vrij krachtig, en aan de kust vrij krachtig of soms nog krachtig uit zuidwest tot west met rukwinden rond 50 of 55 km/h.

Vanavond en vannacht is het droog met bredere opklaringen. Het kan wel nevelig worden en lokaal is er ook kans op vorming van mist. De minima liggen tussen 6 of 7 graden op de Ardense hoogten en 12 of 13 graden aan de kust. De wind waait eerst nog matig uit west tot zuidwest, en later meestal zwak uit zuid tot zuidwest.

Dinsdag krijgen we, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs, droog weer met zon en wolken. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuiden, later krimpend naar het oosten.

Woensdag wordt het zwaarbewolkt met regen, buien en onweders. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden. De zwakke tot matige zuidelijke wind ruimt naar het noordwesten tot het noorden.

Donderdag en vrijdag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met enkele lokale buien. Donderdag is daarbij zelfs nog een donderklap mogelijk. Vrijdag neemt de buienactiviteit geleidelijk af. De maxima liggen rond 19 of 20 graden in het centrum.

Zaterdag en zondag wordt het rustig en zacht. Zaterdag kan het soms nog bewolkt zijn met kans op wat gedruppel. Zondag wordt het zonnig. Maxima rond 23 graden in het centrum.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo