Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   23 augustus 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 23 augustus begint in het westen met lage wolkenvelden die zich tijdelijk uitbreiden naar het centrum van het land. In de oostelijke landshelft is het, na het optrekken van de nevel en de plaatselijke mist, in de voormiddag meestal zonnig. Na de middag wordt het overal wisselend bewolkt met opklaringen en stapelwolken. In het zuidoosten van het land is er dan kans op een plaatselijke regen- of onweersbui.
Op het einde van de namiddag wordt het in de kuststreek zwaarbewolkt met kans lichte regen of een bui. De maxima liggen tussen 22 of 23 graden in het westen van het land en 26 of 27 graden in het uiterste zuidoosten. De wind wakkert aan naar matig en aan zee soms vrij krachtig uit zuidwest ruimend naar west tot zuidwest.

Vanavond en vannacht is het wisselend tot zwaarbewolkt met af en toe regen en buien. In het noorden van het land is de neerslagkans het grootst. De minima liggen tussen 11 en 15 graden bij een meestal matige wind uit westelijke richtingen in het binnenland en uit west tot noordwest aan zee.

Vrijdag is het wisselvallig en gevoelig frisser met kans op enkele buien. De meest actieve buien verwachten we in het noorden van het land waar een onweer niet uitgesloten is. De maxima liggen tussen 17 en 20 graden. De westenwind is matig tot soms vrij krachtig aan zee.

Zaterdag is het in de voormiddag wisselend bewolkt en buiig, met vooral in het noorden kans op een donderslag. In de loop van de dag wordt het droger met opklaringen vanaf de kust. Het wordt nog enkele graden frisser. De maxima liggen tussen 14 en 17 graden. De wind is aanvankelijk matig uit west tot zuidwest en wordt later zwak tot matig uit west tot noordwest.

Na een koude nacht is het zondag eerst droog met opklaringen,Later neemt de bewolking toe. Een enkele bui blijft mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima liggen rond 19 graden in het centrum. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen.

Maandag trekt een zwakke storing van west naar oost over het land met veel bewolking en hier en daar een buitje. De maxima liggen tussen 19 en 22 graden.

Dinsdag en woensdag is het weer nog onzeker. In een zuidelijke stroming wordt vrij warme maar onstabiele lucht over onze streken aangevoerd met vooral op woensdag kans op onweer. Dinsdag maxima rond 25 graden in het centrum, woensdag stilaan frisser vanaf het westen.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo