Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   20 augustus 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 20 augustus is het zwaarbewolkt en grijs met af en toe lichte regen of motregen. Na de middag wordt het eerder wisselend bewolkt met opklaringen maar ook kans op enkele plaatselijke buitjes. De maxima liggen tussen 20 en 23 graden. De wind waait zwak tot matig uit westelijke richtingen in het binnenland en uit noord tot noordwest aan zee. In de loop van de namiddag ruimt de wind overal naar noordwest en zwakt hij geleidelijk in kracht af.

Vanavond en vannacht blijft de bewolking overheersen en kan er nog hier en daar wat regen of een bui vallen. Op vele plaatsen wordt het nevelig, in opklaringen kan er zich ook mist vormen. Minima van 14 tot 17 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Dinsdag krijgen we licht wisselvallig weer en kan er een bui(tje) vallen. 's Ochtends is het op vele plaatsen eerst grijs met nevel of mist. In de namiddag zouden er meer opklaringen moeten verschijnen, vooral in de kuststreek. De maxima liggen tussen 22 en 26 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke en later uit west- tot noordwestelijke richtingen. Aan zee staat een zwakke tot matige wind, eerst uit zuid tot zuidwest, later eveneens uit west tot noordwest.

Woensdag blijft het zo goed als overal droog en verwachten we, na het optrekken van het loklae ochtendgrijs, afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. Het wordt vrij warm met in sommige streken maxima tot 26 of 27 graden.

Donderdag brengt een storing in de loop van de dag buien vanaf het westen, mogelijk met onweer. De temperaturen stijgen in het oosten nog tot 25 of 26 graden.

Vrijdag is er doorgaans veel bewolking en wordt het iets minder warm met vooral in het binnenland enkele buien. Maxima van 18 tot 23 graden.

Volgende weekend wordt het wisselvallig met nu en dan buien en kans op onweer. Het wordt gevoelig frisser. In het centrum van het land blijven de maxima onder de 20 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo