Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   13 augustus 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 13 augustus wordt een wisselvallige en vaak zwaarbewolkte dag. Er vallen regelmatig en soms fikse buien. Er is daarbij kans op onweer en eventueel ook hagel. De maxima schommelen tussen 19 graden in de Hoge Venen en 23 graden in de Kempen. De wind waait matig uit zuidwest en later uit westzuidwest. We verwachten rukwinden tot 60 km/u of tijdens de onweersbuien mogelijk meer.

Maandagavond blijft het wisselvallig met aanhoudend kans op buien, eventueel met onweer. In de loop van de nacht wordt het droger en verdwijnt de kans op onweer. De minima liggen tussen 12 en 17 graden. De matige westzuidwestenwind wordt later zwak tot matig uit west. Aan zee ruimt hij verder naar het noordwesten.

Dinsdag is het eerst nog wisselvallig met enkele buien. In de loop van de namiddag wordt het droger met meer opklaringen vanaf het westen. De maxima liggen tussen 20 graden in Hoog-BelgiŽ en 25 graden in de Kempen. Er waait een matige noordwestenwind.

Woensdag begint de dag mogelijk met lage wolken en nevel. Overdag vormt er zich vrij veel stapelbewolking, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en 25 graden in de Kempen bij een matige wind uit zuidwest tot west.

Donderdag blijft het nog lange tijd droog en vaak zonnig. Stilaan neemt de bewolking toe en op het einde van de namiddag of 's avonds verwachten we perioden van regen of buien, mogelijk met onweer. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en 29 graden in de Kempen. De wind waait matig en draait van zuid tot zuidwest naar noordwest.

Vrijdag blijft het wellicht droog met zon en wolken. Aan zee is het zonniger. De maxima liggen tussen 19 graden in Hoog-BelgiŽ en 23 graden in de Kempen. De wind is zwak tot matig uit westelijke richtingen.

Tijdens het weekend verwachten we soms opklaringen maar ook perioden met behoorlijk wat wolken. Af en toe kan er daaruit wat lichte neerslag vallen, maar meestal blijft het droog. De maxima schommelen in de meeste streken rond 25 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo