Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   2 augustus 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 2 augustus is het droog, zonnig en warm. In de namiddag kunnen er zich enkele onschuldige stapelwolken vormen boven de Ardennen. De maxima liggen tussen 24 graden vlak aan zee, 30 of 31 graden in het centrum van het land en 33 graden in de Kempen. De zwakke en veranderlijke wind wordt soms matig en draait naar noord.

Vanavond en vannacht wordt het overal rustig en helder. Het blijft zacht met minima tussen 14 en 19 graden. De wind is zwak en komt uit noordoostelijke sector.

Vrijdag is het zonnig en zeer warm, met maxima rond 29 graden in de Hoge Venen, 32 ŗ 33 graden in het centrum en 35 graden in de Kempen. De wind is zwak tot matig uit noordoost tot noord. Aan de kust kan de aanlandige wind voor wat verkoeling zorgen, met daar maxima rond 26 graden.

Ook op zaterdag is het zonnig. In de namiddag kunnen er zich wel enkele onschuldige stapelwolken vormen. Het blijft zeer warm, met maxima tussen 28 en 31 graden in het binnenland en enkele graden koeler aan zee. De wind waait onveranderd zwak tot matig uit noordoost tot noord.

Zondag en maandag blijft overwegend zonnig, met af en toe wat meer hoge wolkensluiers. We verliezen enkele graden, maar met maxima rond 27 ŗ 28 graden in het binnenland blijft het zomers warm. Op zondag staat er een meestal matige noorden- tot noordoostenwind. Maandag draait de wind naar oost tot noordoost en wordt meestal zwak.

Op dinsdag en woensdag krijgen we een nieuwe opstoot van zeer warme zuidelijke lucht : de maxima liggen tussen 30 en 34 graden op dinsdag en mogelijk nog ťťn of twee graden meer op woensdag. Tot en met woensdag blijft het droog en wisselend bewolkt, daarna neemt de kans op plaatselijke onweersbuien vanaf de grens met Frankrijk toe.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo