Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   1 augustus 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 1 augustus wordt het opnieuw warm en krijgen we vaak een soms door hoge wolken gesluierde zon te zien. Onstabiele lucht vanuit Frankrijk bereikt het zuidoosten van het land waardoor daar onweersbuien mogelijk zijn. De maxima liggen rond 23 graden aan zee en tussen 26 en 30 graden in het binnenland. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen en wordt later matig uit noord tot noordwest.

Vannacht wordt het rustig met brede opklaringen. De temperaturen dalen naar waarden tussen 13 en 18 graden bij een zwakke wind uit het noorden of uit veranderlijke richtingen.

Donderdag blijft het warm en zonnig. In de namiddag kunnen er stapelwolken ontstaan. De maxima liggen tussen 25 graden aan zee en 32 graden in de Kempen. De wind is zwak tot soms matig aan de kust en in de Ardennen en komt uit noordelijke tot noordwestelijke richtingen.

Vrijdag is het zonnig en kan het kwik stijgen tot 32 graden. De noordelijke wind is daarbij matig. Aan zee wordt het minder warm met daar maxima rond 26 graden.

Het zonnige en warme weer blijft ook dit weekend duren. Soms zijn er wat meer (voornamelijk hoge) wolkenvelden. Zaterdag stijgt het kwik richting 31 32 graden in het centrum. Zondag wordt het zo'n 28 of 29 graden.

In het begin van volgende week blijft het overwegend droog met een wisselende bewolking. De maxima liggen opnieuw rond 30 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo