Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag is het eerst zwaarbewolkt met (wat) regen of buien. In het westen wordt het al vlug overwegend droog met een afwisseling van zon en wolken maar plaatselijk kan er nog een bui vallen. In het oosten duurt tot de namiddag eer de opklaringen verschijnen.

De koele maxima schommelen tussen 13 en 17 graden. Er waait een matige en aan zee eerst een vrij krachtige noordwestelijke wind. Vanavond en in het eerste deel van de nacht is er eerst nog kans op enkele buien in het oosten. Daarna wordt het overal droog en vrijwel helder. De minima liggen tussen 6 en 10 graden.

Morgen is het op de meeste plaatsen droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. In de Ardennen is er in namiddag echter een bui mogelijk. In het binnenland schommelen de maxima tussen 18 en 21 graden.

Donderdag en vrijdag wordt het zonnig en geleidelijk warmer met vrijdag opnieuw maxima van 25 tot 28 graden. Aan de kust wordt het onder invloed van een zeebries minder warm. Zaterdag klimt het kwik tot 29 of 30 graden in het centrum. In het zuiden van het land is een onweerachtige bui dan niet uitgesloten. Zondag kan het mogelijk overal onweerachtig worden.



Build for Life