Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
We krijgen vandaag eerst opklaringen. Het wordt echter snel wisselvallig en warm met enkele buien en vooral na de middag plaatselijk kans op onweer en hagel. De maxima liggen tussen 17 of 18 graden aan zee of op de Ardense hoogten en 22 of 23 graden in de Kempen.

's Avonds kunnen er nog enkele plaatselijke buien vallen, mogelijk met onweer. 's Nachts wordt het overwegend droog met brede opklaringen in het noorden en wolkenvelden in de buurt van de Franse grens. Minima tussen 7 en 11 graden.

Zaterdag blijft onstabiele lucht het weerbeeld bepalen. Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af. In de namiddag zorgen stapelwolken voor lokale buien of soms onweer. Zondag is er nog kans op een laatste bui nabij de Franse grens maar blijft het op de meeste plaatsen droog. In het begin van de volgende week wordt het meestal droog en zonnig.

Zaterdag is het nog zeer zacht met maxima rond 21 graden in het centrum van het land. De volgende dagen wordt het frisser met maandag en dinsdag maxima rond 17 graden. Er waait een strakke wind uit oost tot noordoost.


Build for Life