Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag verwachten we opnieuw warm en zonnig weer met af en toe wat lichte stapelbewolking. De temperaturen halen 21 tot 23 graden aan zee en in de Ardennen, 24 of 25 graden in de meeste streken en 26 graden in de Kempen. De wind waait zwak uit oost tot zuidoost. Aan de kust zorgt een lichte noordoostelijke zeebries voor wat afkoeling na de middag.

Vanavond en volgende nacht wordt het rustig met weinig of geen bewolking. De minima schommelen tussen 4 en 8 graden in de Kempen en ten zuiden van Samber en Maas en tussen 8 tot 11 graden in de andere streken.

Tijdens de volgende dagen blijven we in deze warme en droge zuidoostelijke landlucht, gunstig beïnvloed door een hogedrukgebied boven zuid-Scandinavië. De onstabiliteit neemt nochtans lichtjes toe.

Tijden de rest van de week en volgende week-end blijft het warm en zonnig met na de middag wat lichte stapelbewolking en misschien hier en daar een buitje. Een donderslag is ook niet uitgesloten. De temperaturen halen nog altijd zomerse waarden, rond 25 graden in de meeste streken en zelfs 26 of 27 graden in de Kempen.


Build for Life