Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag is het zwaarbewolkt. Een regenzone trekt van west naar oost over ons land. 's Namiddags wordt het in het westen dikwijls droog. De maxima schommelen tussen 11 en 15 graden. De wind waait matig tot soms vrij krachtig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, uit zuid tot zuidwest, met rukwinden van 55 tot 60 km/u.

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met af en toe nog wat lichte regen of motregen. Het blijft zacht met minima tussen 9 en 12 graden. De wind is matig, aan de kust meestal nog vrij krachtig, uit het zuidwesten.

Vrijdag is het eerst nog bewolkt en hier en daar is nog wat lichte regen mogelijk; later wordt het overal droog met geleidelijk opklaringen. Maxima van 13 tot 18 graden. Zaterdag wordt het zonnig en warm met maxima van 18 tot 23 graden; later op de dag groeit de kans op buien.

Zondag trekt een regengebied langzaam van west naar oost over het land met veel bewolking. Het wordt gevoelig frisser met maxima van 12 graden in het westen tot lokaal nog 17 graden in het uiterste zuiden. Begin volgende week is het licht wisselvallig.


Build for Life