Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
In de zuidoostelijke landshelft kunnen er eerst nog enkele buien vallen van smeltende sneeuw of sneeuw. Daarna wordt het overal droog met afwisselend wolkenvelden en zonnige perioden. In de Hoge Venen blijft het vriezen met maxima rond -1 graad. In het centrum stijgt het kwik tot 4 graden en aan zee tot 6 graden. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit noordnoordoost.

Vanavond en vannacht verwachten we stilaan meer lage wolken. Plaatselijk wordt het nevelig of is er kans op aanvriezende mist. In de meeste regio's gaat het vriezen.

Vrijdag is er eerst kans op plaatselijke mist. Daarna zijn er enkele lokale opklaringen maar vaak is het bewolkt. Hier en daar valt er in de loop van de namiddag een winters buitje, en op de hoogten plaatselijk wat sneeuw. De maxima liggen tussen 0 en 4 graden.

Tijdens het weekeinde en ook maandag hangt er meestal veel bewolking. Er is bij tussenpozen kans op wat lichte regen of motregen, en in het oosten wat sneeuwvlokjes. De maxima schommelen in het centrum rond 4 à 5 graden en de minima zijn meestal licht positief.


Build for Life