Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag is er eerst kans op aanvriezende mist. Daarna blijft het grijs met veel bewolking. In het binnenland blijft het vrijwel droog al kunnen we een sneeuwbuitje niet helemaal uitsluiten. Aan de kust is de kans op een winterse bui iets groter. De maxima liggen tussen -2 graden in Hoog-België en +4 graden aan zee.

Volgende nacht blijft een sneeuwbuitje mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Meestal veel wolken, plaatselijk opklaringen; nevel of mist kunnen aanvriezen. De minima schommelen tussen 0 graden aan zee en -9 graden in de Hoge Venen.

Dinsdag is het meestal zwaarbewolkt met nevel en aanvriezende mist. In de buurt van de kust is een winters buitje mogelijk, maar het is overwegend droog. Temperaturen tussen 0 en +2 graden, in de Ardennen en Belgisch Lotharingen tussen -2 en -5 graden.
Woensdag blijft het meestal zwaarbewolkt met later ook regen, voorafgegaan door smeltende sneeuw en in de Ardennen door sneeuw.
Ook donderdag en vrijdag blijft er veel bewolking met regelmatig matige en soms hevige regen. Het gaat dooien in heel het land, met temperaturen tussen +1 en +8 graden.


Build for Life