Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag wordt veruit de warmste dag van de week. De dag begint zonnig met wolkensluiers. In de namiddag en avond worden de hoge en middelhoge wolkenvelden talrijker in het westen en het centrum. Het blijft echter droog. De maxima schommelen van 26 tot 33 graden aan zee. De wind waait zwak tot matig uit zuidoostelijke richtingen. Aan zee brengt een matige zeebries na de middag enige afkoeling.

Vanavond en vannacht blijft het warm en zwoel, vooral dan in het oosten, met hoge bewolking. Tegen de ochtend neemt de bewolking toe over het westen. Minima van 16 tot 20 graden.

Een storing trekt morgen langzaam over het land. Het wordt geleidelijk zwaarbewolkt met perioden van regen. De storing wordt voorafgegaan door een zone met buien en onweer vanuit Frankrijk die waarschijnlijk voor het zuidoosten bestemd is. De maxima schommelen tussen 22 graden aan zee en 29 graden in de Kempen.

Van donderdag tot zaterdag wordt het wisselvallig met perioden van regen of buien. Plaatselijk kan het ook gaan onweren. Donderdag situeren de maxima zich in het centrum nog rond 22 graden en daarna ongeveer tussen 18 en 21 graden.


Build for Life