Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag wordt het vrij bewolkt vanaf het noordwesten. Het blijft overwegend droog met eventueel hier en daar wat gedruppel of wat motregen. Over het zuiden van de Ardennen en in Belgisch Lotharingen is het zonniger. Het wordt wat minder zacht met, afhankelijk van de opklaringen, maxima tussen 10 en 14 graden. De noordoostenwind waait matig en aan zee soms vrij krachtig.

Vanavond en vannacht worden de opklaringen breed. Het is behoorlijk koud met minima van 0 tot -2 graden in Kempen en Ardennen, en elders tussen 1 en 3 graden.

Ook de volgende dagen wordt ons weer beïnvloed door hogedrukgebieden. Hierdoor is het rustig, aanhoudend droog en vaak zonnig. Zaterdag schommelen de maxima tussen 10 en 15 graden. Zondag wordt het enkele graden warmer en kan het kwik lokaal klimmen tot 18 of 19 graden. De nachten blijven echter koud met lokale nachtvorst.

Op het einde van het weekeinde of pas begin volgende week trekt tijdelijk een weinig actieve storing over ons land. Zij wordt gevolgd door iets koudere lucht zodat de nachtvorst zich mogelijk nog wat meer doorzet.


Build for Life