Algemeen

Weersverwachting geldig tot donderdagnacht

Deze namiddag krijgen overwegend droog weer met brede opklaringen in het westen van het land. In het oosten, en later in het centrum, van het land wordt het betrokken met lage wolken. De maxima schommelen tussen 0 graden op de Hoge Venen en 6 graden aan zee. De wind waait zwak uit aanvankelijk veranderlijke richtingen en later overwegend uit noord tot noordoost.

Vanavond en vannacht breidt de lage bewolking en de nevel zich geleidelijk uit over gans het land en kunnen er zich mistbanken vormen die kunnen aanvriezen. De minima zakken naar waarden tussen -3 en +2 graden.

Tot midden volgende week komen we onder invloed van een hogedrukgebied met centrum boven de Noordzee. Donderdag blijft het vrijwel gans de dag zwaarbewolkt en grijs met 's morgens plaatselijk aanvriezende mistbanken. Vrijdag krijgen we, na het optrekken van het ochtendgrijs, al meer opklaringen en in het weekend wordt het overdag zonnig. Ook maandag houden we het droog met opklaringen, maar de wolken worden dan terug talrijker.


Build for Life