Algemeen

Week van het Ontwerpen 2013: Call for entries

Van 22 tot 30 juni 2013 is Kortrijk meer dan ooit het epicentrum van innovatie en creatie in Vlaanderen. De Week van het Ontwerpen is immers niet alleen de grootste tentoonstelling van afstudeerwerken van ontwerpstudenten in Vlaanderen; het is ook het platform bij uitstek waar het ontwerponderwijs, de bedrijfs¬wereld en het grote publiek elkaar ontmoeten en prikkelen.

Tijdens lezingen, netwerk-momenten en talloze andere events tonen innovatieve bedrijven en industriële ontwerpers hun nieuwste producten. Studenten debatteren mee over de toekomst van design met buitenlandse gasten, top-designers en policy makers. Jong talent wordt aangespoord om een creatieve opleiding te volgen en het grote publiek ontdekt de artistieke meerwaarde en het economische potentieel van innovatie in de creatieve maakindustrie in al zijn verschijningsvormen.

Opleiding
De Week van het Ontwerpen is de grootste tentoonstelling van afstudeerwerken uit ontwerpopleidingen. Het is dan ook een must voor creatieve bachelor- of masteropleidingen die gericht zijn op ontwerp en innovatie. De industrie is voortdurend op zoek naar nieuw talent in verse kennisgebieden. Tijdens exposities kan je jouw opleiding profileren met prototypes, virtuele ontwerpen of schetsen van eindejaarstudenten. Laat het grote publiek kennismaken met je opleiding, vergroot je naambekendheid bij de pers en zorg voor instroom van nieuwe studenten.
Neem deel als opleiding, klik hier om u in te schrijven.

Bedrijven
Sponsorende bedrijven treden voor het voetlicht dankzij een sterke visuele aanwezigheid tijdens het event zelf en op alle publiciteit. Stel nieuwe producten voor die passen binnen de thema’s, zet je merk in kijker of pak uit met verrassende product placement via materiële steun. Er is meer: neem deel aan leerrijke lezingen en workshops en laat je inspireren door gesprekken met andere toonaangevende spelers. Of ontdek het werk van gevestigde designbureaus. En last but not least: ontmoet jong talent en de ‘high potentials’ van de toekomst.
Neem deel als bedrijf, klik hier om u in te schrijven.

Designbureau
Ontwerpers en designbureaus die deelnemen aan de Week van het Ontwerpen zetten zichzelf op de kaart in een unieke setting. Exposanten komen terecht in een heuse ‘wie is wie’ van de Vlaamse en Noord-Franse designwereld. Het evenement is dan ook meer dan een expo. Tijdens lezingen, workshops en netwerkmomenten ontmoet je bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve concepten en wissel je van gedachten met afstuderende bachelors en masters. Misschien zit de nieuwe creatieve duizendpoot voor jouw bureau er wel tussen?
Neem deel als designbureau, klik hier om u in te schrijven.

Week van het Ontwerpen is een initiatief van de stad Kortrijk, met de steun van Designregio Kortrijk, Design Vlaanderen, de provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse regering.
Build for Life