Algemeen

Week van de thermografie bij Syntra

Na het succes van de eerste uitgave, biedt SYNTRA Limburg in samenwerking met het gerenommeerde Nederlandse Institute of Infrared Thermography opnieuw de voor Limburg unieke cursus thermografie level I aan op de campus Genk. De opleiding vindt plaats op 5, 6, 7 en 8 december.
Deze 4-daagse Certificering Infrarood Level I leert het correcte gebruik aan van de infraroodcamera, om zo gegevens van goede kwaliteit te verzamelen. De cursus omvat cruciale parameters voor de camera zoals het stralingsvermogen, de weerspiegeling van de atmosfeer en de afstand tot het doel. De cursist van SYNTRA Limburg leert hoe hij/zij thermografie met infrarood moet interpreteren d.m.v. oefeningen op de campus.

Het afgeleverde certificaat level I is ASNT en ISO erkend. Dit certificaat is een onbetwiste meerwaarde voor architecten, energiedeskundigen, schade-experts, bouwkundigen, ingenieurs, medewerkers onderhoudsdiensten en diensten externe controle.

Docent F.G. DAM, Eur. Ingenieur rea, van het Institute of Infrared Thermography is een actieve deelnemer in de ontwikkeling van de infraroodindustrie. Hij is al sinds 1995 actief in deze dynamische sector. Het Institute is er voor infraroodtrainingen over de hele wereld, geeft cursussen in alle merken infraroodinstrumenten en een uitgebreid scala aan infraroodtoepassingen. Om de week van de thermografie af te sluiten biedt SYNTRA Limburg ook een avondsessie Praktijktoepassingen van thermografie aan. Tijdens deze introductie wordt aan de hand van concrete voorbeelden en echte beelden getoond wat de mogelijkheden van thermografie zijn in bouw- en verbouwingswerken. Deze opleiding is niet bedoeld als theoretische uiteenzetting maar als invulling naar de praktijk.

Praktische informatie
Locatie: campus Genk, Kerkstraat 1, 3600 Genk
Data: Level I thermografie: 5, 6, 7 en 8 december 2011 van 9 tot 17u
Praktijktoepassingen van thermografie: 9 december 2011 van 19 tot 22u.

Link: www.syntra.be
Build for Life