Interieur

Waar ligt de kracht van een interieurarchitect?

Interieurarchitectuur is een vak met raakvlakken naar veel andere disciplines. En maar al te vaak, ook bij architecten, is er onduidelijkheid over de identiteit van een interieurarchitect. De tweede lezing in de serie Raaklijnen zal op donderdag 4 april a.s. verzorgd worden door Peter Dautzenberg, architect bni bna en docent aan de HvA bouwkunde / architectuur. Peter Dautzenberg is als architect én interieurarchitect werkzaam en zal met deze lezing open kaart geven en het vak voor eens en altijd op de kaart zetten door de grenzen te onderzoeken.
Waar ligt de kracht van een interieurarchitect, hoe zie je dat een interieurarchitect bij een project betrokken is geweest, waar is de scheiding met andere verwante disciplines, waar liggen raakvlakken en kansen en wat doet een interieurarchitect in 2020? Na afloop is er een debat met het publiek.

Peter Dautzenberg
Peter Dautzenberg is bouwkundig ingenieur, architect en interieur architect en houdt zich daarnaast bezig met kunst in de openbare ruimte. Projecten worden door hem als een geheel gezien en zijn visie op interieurarchitectuur is een volwaardige, geintegreerde vormgevingsdiscipline binnen de architectuur.
Na 25 jaar vennootschap met dautzenberg & de jong architecten bna/bni is peter dautzenberg+partners in 2009 als samenwerkingsverband gestart. Per project wordt gekozen voor samenwerkingsverbanden met andere architecten, interieurarchitecten, kunstenaars, die voor dat specifieke project de beste zijn waardoor het product optimaal wordt.

Praktische informatie
spreker: Peter Dautzenberg
thema: Wat doet een interieurarchitect?
taal: Nederlands
datum: donderdag 4 april 2013
inloop: 19:30
lezing en debat: 20:00-21:15
vanaf 21:15 napraten onder het genot van een drankje
locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam, www.dezwijger.nl
toegang: gratis
aanmelden: mail naam en functie naar secretariaat@bni.nl