Nieuwbouw

VolkerWessels bouwt 100 woningen in 100 dagen

Met de realisatie van woningbouwproject Lourdeskade in Tilburg is de 100ste in-één-dag-gebouwde-woning een feit. VolkerWessels heeft op verschillende plekken in het land in recordtempo woningen gebouwd. Dit is mogelijk door de grensverleggende nieuwe bouwstandaard van VolkerWessels: MorgenWonen. Woningen worden onder geconditioneerde omstandigheden in de fabriek gebouwd en op locatie binnen een dag in elkaar gezet.

Bouwen wordt assembleren

Door gebruik te maken van 25 slimme uitwisselbare platformelementen kan er ongekend snel gebouwd worden. Op locatie worden de onderdelen in één dag geassembleerd. Dit garandeert een hoge kwaliteit, betrouwbare en snelle levering en beperkt hinder en bouwafval op de locatie tot het minimum.

 woningbouwproject Lourdeskade in Tilburg

Woonklaar opleveren

Binnen 10 dagen nadat de fundering is gelegd de woonklare oplevering: een unicum. En woonklaar is écht woonklaar. De woningen van MorgenWonen zijn zo compleet bij aflevering dat je meteen je eigen spullen kunt verhuizen. Aan alles is gedacht: de woning wordt opgeleverd inclusief vloerbedekking, bekleding van de trap en geschilderde muren. Verder beschikt de woning over een compleet ingerichte badkamer en een luxe keuken met A-merk vaatwasser, koel-vriescombinatie, combimagnetron, inductiekookplaat en rvs afzuigkap.

EnergieNotaNul

MorgenWonen is milieubewust en comfortabel wonen. De woning is uitstekend geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Geen cv-ketel maar een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt. MorgenWonen maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen, de woningen hebben geen gasaansluiting. Het dak is bekleed met zonnepanelen waarmee eigen energie wordt opgewekt. De warmtepomp verwarmt de woning en zorgt voor warmwater om te douchen. Dankzij deze maatregelen hebben bewoners die bewust met energie omgaan geen energiekosten meer.

 woningbouwproject Lourdeskade in Tilburg

Duurzame constructie

Zo snel als een woning in elkaar kan worden gezet, zo snel is die ook weer uit elkaar te halen. Dit maakt het zeer eenvoudig een volledige woning van de ene naar de ander locatie te verplaatsen. Zonder sloop en zonder gebruik van nieuwe bouwmaterialen.

Projecten

MorgenWonen staat nu in Holten, Huis ter Heide, Leeuwarden, Eijsden en Tilburg. Binnenkort volgen Heerenveen, Rijen en Groningen. De eerste 200 woningen voor volgend jaar zijn in voorbereiding.

Bewoners en beleggers

MorgenWonen biedt niet alleen grote voordelen voor bewoners maar ook voor beleggers, woningcorporaties en ontwikkelaars.

Ook interessant