Algemeen

Verslag van: 'Het laatste BIM Congres'

De eerste editie van Het laatste BIM Congres is een groot succes geworden. De conferentie had liefst 300 aanmeldingen, een vol maar uitstekende programmering over onderzoek, little bim & BIG BIM, Open BIM, voorbeelden van diverse disciplines en bovendien de presentatie van een tweetal onderzoeken.

Door het grote aantal sprekers en onderwerpen had dagvoorzitter Rob Roef gekozen voor een opzet met een razend tempo en korte presentaties. De ruim 300 bezoekers kregen weinig tot geen tijd om te verslappen. Vragen stellen mocht, maar dan alleen via Twitter. De vragen vanuit de zaal werden door Roef aan de sprekers voorgelegd, wat in zichzelf een aardige vondst was.

Rob Roef bij Construsoft en tevens hoofdsponsor van het congres startte zijn betoog met de opdracht aan de sprekers tijdens ‘Het laatste BIM congres’ om niet te praten over WAT (is BIM) maar HOE (je moet BIM-men). Dat deze opdracht is voor techneuten niet altijd makkelijk en dat werd duidelijk in een aantal presentaties.

Door de samenwerking tussen de verschillende brancheorganisaties (Bouwend Nederland, BNA, NL Ingenieurs, UNETO-VNI), TNO en private partijen kan dit congres in zekere zin uniek worden genoemd. Het is een voorbeeld voor de toekomst in een veranderende bouwwereld.

Lees hier het hele verslag
Build for Life