Algemeen

Verschillende redenen maken het kopen van een AED apparaat interessant

Verschillende redenen maken het kopen van een AED apparaat interessant
Een AED apparaat wordt steeds vaker gekocht door sportclubs, door winkelcentra en bijvoorbeeld door wijkverenigingen. Met een defibrillator maakt u uw omgeving veiliger; er kan direct gehandeld worden op het moment dat iemand getroffen wordt door een hartstilstand. Bij een hartstilstand is het cruciaal, dat zo snel mogelijk gestart wordt met een reanimatie. Hierbij kan niet worden gewacht op de komst van ambulancebroeders; het zou de kans op zwaar lichamelijk letsel onnodig groot maken. Daar komt bij dat een ambulancebroeder vaak pas na zo’n acht tot tien minuten arriveert door de afstand tot de plek van de hartstilstand. Het kopen van een AED apparaat is niet alleen interessant voor mensen die enige medische kennis hebben; de AED kan in de basis door iedere volwassene gebruikt worden.

Mogelijkheden bij een AED apparaat kopen

Bij het kopen van een AED apparaat heeft men verschillende mogelijkheden. Zo wordt onderscheid gemaakt tussen een half- en volautomatisch model. Bij een halfautomatisch AED apparaat drukt een gebruiker zelf op de knop om een schok toe te dienen bij het slachtoffer van een hartstilstand. Bij een volautomatisch AED apparaat kopen is dat niet noodzakelijk. Bang dat u op een verkeerd moment op de knop voor het toedienen van een schok drukt hoeft u niet te zijn. Een modern AED apparaat is uitgevoerd met geavanceerde software. Deze software controleert het hartritme van het slachtoffer, alvorens er een schok wordt toegediend. Het gaat een verkeerde toepassing en misbruik van het AED apparaat tegen.

Lifeline AED apparaat kopen bij Defibtech

Er zijn in Nederland verschillende aanbieders van betrouwbare AED apparaten. Een van de opties die u heeft is een Lifeline AED apparaat van Defibtech. Defibtech is een gerenommeerd aanbieder van kwalitatief hoogwaardige AED apparaten, welke gecertificeerd zijn door de FDA. De FDA is de Amerikaanse Food and Drug Administration; de organisatie is vergelijkbaar met de Nederlandse NVWA. In het productassortiment van Defibtech zitten in de basis twee modellen; een basismodel Lifeline AED en een geavanceerd Lifeline VIEW AED apparaat. Het verschil zit hierbij in het feit dat het Lifeline VIEW AED apparaat ontworpen is met een geïntegreerd scherm. Het voordeel hiervan is dat instructies zowel op het scherm, als gesproken via een luidspreker worden aangeboden.

AED apparaat kopen met verschillende accessoires

Wanneer u het kopen van een AED apparaat overweegt, is het interessant deze direct te combineren met verschillende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een wandpaneel van DefibCom met een AED apparaat. Het wandpaneel biedt u de mogelijkheid om het AED apparaat op afstand te laten monitoren. Het voorkomt dat de batterij of andere onderdelen van de AED vervangen hadden moeten worden, voordat u de AED wilt gebruiken bij een reanimatie. Er is niets vervelender dan een AED apparaat wat niet werkt, op het moment dat iedere seconde telt voor een slachtoffer. Met het wandpaneel van DefibCom voorkomt u dit. Naast een wandpaneel, kan ook een draagtas interessant is. Dit geldt bijvoorbeeld voor sportverenigingen, die de AED makkelijk van het ene naar het andere veld mee willen kunnen nemen.

Build for Life