Verbouwen

Verbouwplannen? Denk ook aan uw brandverzekering!

Hebt u renovatieplannen? Vergeet niet om uw brandverzekeraar op de hoogte te brengen! Zo vermijdt u “onderverzekering”.
Een verbouwing brengt heel wat beslommeringen met zich mee. Daardoor verliezen mensen vaak hun brandverzekering uit het oog. Nochtans is het erg belangrijk dat u na een renovatie ook uw verzekering laat aanpassen.

Wat is het gevaar?
Bij aanvang van uw polis hebt u uw woning verzekerd voor een bepaalde waarde. Om die waarde correct te bepalen hebt u wellicht een evaluatierooster ingevuld waarbij u het aantal ruimtes en de afwerking van uw woning opgaf. Hierin gaf u mee of er bijv. zonnepanelen, parketvloer, rieten dak of ingebouwde keukentoestellen zijn.
Als u uw woning verbouwt, dan is uw verzekerde waarde meestal te laag. Laat u uw polis niet aanpassen, dan loopt u het risico op onderverzekering. En dat kan leiden tot onaangename verrassingen bij schade.

Een voorbeeld in cijfers
Stel dat u verzekerd bent voor een bedrag van 250.000 euro. Er heeft zich een schade voorgedaan aan uw woning en een expert begroot de schade op 25.000 euro. Ook ziet de expert dat er verbouwingen werden uitgevoerd: de waarde van uw woning zou eigenlijk 400.000 euro moeten bedragen . Op dat moment bent u “onderverzekerd”.

Hoe zal de schadevergoeding in dat geval berekend worden?
Het bedrag van de schade wordt aangepast naargelang het bedrag waarvoor u verzekerd bent, namelijk:



U zult 15.625 euro ontvangen in plaats van 25.000 euro

Hoe kunt u onderverzekering vermijden?
Wie verbouwt doet er goed aan om zijn verzekeraar in te lichten. Die kan uw polis aanpassen aan de nieuwe situatie zodat u weer correct verzekerd bent.

Interesse in onze woningverzekering?
Neem contact op met uw kantoorhouder of surf naar www.argenta.be voor een gratis offerte.