Buitenschrijnwerk

Velux toont technologisch leiderschap op Batibouw 2010

Velux toont technologisch leiderschap op Batibouw 2010
Behoorlijk wat nieuws onder de zon bij VELUX op Batibouw. De specialist in licht en lucht staat er voor de eerste keer met één allesomvattende stand. Verder een aantal opmerkelijke nieuwigheden. Zo lanceert VELUX het SOLAR® dakvenster met regensensor, het eerste intelligente venster dat automatisch sluit bij regen en de energie voor zijn bediening uit zonlicht haalt. Verder introduceert VELUX ook oplossingen die verder gaan qua energie-efficiëntie en esthetiek.

MEER COMFORT, MINDER HINDER

VELUX heeft zijn SOLAR dakvenster uitgerust met een regensensor. Dit nieuwe, slimme systeem is het wispelturige Belgische weer te snel af: zodra de eerste regendruppels vallen, sluit het raam automatisch en blijft het binnen droog. Het afstandsbediend SOLAR dakvenster haalt zijn aandrijving uit een herlaadbare batterij, die constant door dag- en zonlicht wordt opgeladen. De batterij zit samen met de bediening en de regensensor discreet in het venster ingebouwd. De installatie vraagt trouwens niet meer werk dan die van een klassiek wentelend dakvenster. Je hoeft enkel de fotovoltaïsche zonnecel op het vensterkader te kleven en aan te sluiten op de batterij. Het SOLAR dakvenster met regensensor is de ideale oplossing voor dakvensters op moeilijk bereikbare plaatsen, zeker in een streek die niet van buien gespaard blijft. Als je oude dakramen aan vervanging toe zijn, is het SOLAR dakvenster zeker een heel waardige opvolger – alle comfort van een elektrisch afstandsbediend dakvenster, zonder hinderlijke bekabeling.

Eigenschappen:
- Motor met geïntegreerde batterij die tot 300 bewegingen kan maken per herlaadbeurt
- Beschikbaar in massief dennenhout en wit polyurethaan
- Compatibel met io-homecontrol
- Geleverd met Energie & Comfort-beglazing
- Prijs: vanaf € 648.92 excl. BTW

ONGEKENDE ISOLATIE

In 2010 lanceert VELUX ook een manueel wentelend dakvenster met driedubbele beglazing en een extra buitenruit geschikt voor lage-energiewoningen. Het biedt een onklopbare U-waarde, een fenomenale U=0,77, de eerste maal dat een dakvenster onder de 0,80 duikt. Met zijn 45% minder warmteverlies is dit raam geschikt voor lage-energiewoningen en passiefhuizen. Waar hier voorheen de ramen als de achilleshiel beschouwd werden en dus beperkt werden, kan je nu ook volop licht in dit soort woningen binnenlaten. De beglazing houdt ook meer geluid buiten, wat het bijzonder interessant maakt op plaatsen met veel geluidhinder, bijvoorbeeld in de buurt van luchthavens.

Eigenschappen:
- 3-voudige beglazing + extra buitenruit van 8mm
- Beschikbaar in massief dennenhout en wit polyurethaan
- Gemiddelde Uw = 0.77
- Geluidsabsorptie = 40 dB

LICHT AAN HET EINDE VAN DE TUNNEL

In ruimtes waar je geen platdakvenster kan plaatsen, biedt de lichttunnel voor platte daken de perfecte oplossing. Met de nieuwe lichttunnel kan je nu natuurlijk licht brengen waar dat voorheen niet mogelijk was. En dit zonder enig compromis op esthetisch vlak. Integendeel, de lichttunnel heeft hetzelfde design als een klassiek dakvenster en zijn sierring is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, voor een naadloze integratie in elk interieur.

Eigenschappen:
- Reflecterende aluminium tunnel
- Beschikbaar met flexibele of rigide tunnel
- Beschikbaar met lichtkit en ventilatiekit
- Prijs: vanaf 350 € excl. BTW

Waar mogelijk is de plaatsing van het VELUX-platdakraam een absolute aanrader! Dankzij de combinatie van raam en afdekschelp laat je niet enkel licht, maar ook frisse lucht binnen. Het geheel heeft een zeer goede isolatiewaarde dankzij de superisolerende veiligheidsbeglazing van het raam zelf. De afdekschelp zorgt voor bescherming en vermindert het contactgeluid van regen en hagel.

DIEPER IN HET DAK

Het nieuwe gootstuk voor verzonken inbouw in gegolfde dakmaterialen (ref. EDJ 2000) ligt 4 cm lager en is dus beter geïntegreerd in het dakvlak. Het aluminium gootstuk zorgt voor de perfecte waterdichting rondom het dakvenster en kan worden aangepast aan het profiel van het dakmateriaal. Dit gootstuk bevat het isolerend BDX-kader wat, in combinatie met een manueel uitzetbaar dakvenster in wit polyurethaan (ref. GPU) met driedubbele beglazing, resulteert in een zeer performante isolatiewaarde van U=0,82. Betaalbaar voor iedereen en geschikt voor dakhellingen van 20 tot 90°.

Eigenschappen:
- Voor 40mm verlaagde inbouw
- Bevat een isolerend kader (ref. BDX)
- Geschikt voor gegolfde materialen tot een max. profielhoogte van 90mm
- Prijs: vanaf 83.24 € excl. BTW