Verwarming & Sanitair

Vasco-noviteiten voor een duurzaam binnenklimaat

Vasco-noviteiten voor een duurzaam binnenklimaat
Het binnenklimaat is in elk woonproject buitengewoon belangrijk. Niet alleen uit oogpunt van comfort en gezondheid, maar ook om aan de steeds strengere regelgeving te voldoen. Bij Vasco kan de (ver)bouwer terecht voor een totaaloplossing in verwarming én ventilatie, met de kenmerkende Vasco-designsignatuur als extra troef. Ook de digitale trein heeft Vasco niet gemist, zoals blijkt uit de nieuwe tools om de klant te informeren en inspireren.

Vasco, innovatieve producent van designradiatoren, vloerverwarming en ventilatieoplossingen, is uitgegroeid tot een totaalaanbieder voor een energie-efficiënt, duurzaam, gezond en aangenaam binnenklimaat. Vasco zet zich via noviteiten in voor een duurzaam binnenklimaat: nieuwe elektrische radiatoren, (wifi) regelingen, een compacte ventilatie-unit, nieuwe digitale tools, nieuwe kleuren en nog veel meer.

Elektrische designradiator NIVA met geïntegreerde regeling

Voor de liefhebbers van een minimalistische en strakke look is de elektrische designradiator Niva de ideale keuze. Het uitgebreide kleurengamma laat je de radiator bovendien perfect harmoniëren met het interieur.

Vasco ontwikkelde voor de Niva een innovatieve geïntegreerde ‘RF-regeling’. De manuele bediening van de regeling gebeurt aan de zijkant van de radiator en is via radio-frequentie (RF) draadloos verbonden met de bijgeleverde thermostaat. De toegepaste warmte-technologie en de afwezigheid van vloeistof in de radiator staan garant voor een uiterst snelle reactietijd. (Leverbaar voorjaar ‘20)

E-tech met infra-rood glasfront

De Vasco E-Tech is een elektrische designradiator met RF-bediening en een strakke high-end vormgeving. Een onvervalst Vasco-designobject, met zijn voorzijde uit zwart gehard veiligheidsglas, een hoogwaardige aluminium frame en minimale wandafstand. De korte opwarmtijd en gelijkmatige warmteverdeling zorgen voor een comfortabele warmte-spreiding, terwijl de infrarood-straler de verspreiding van lucht en stofdeeltjes sterk beperkt. Niet alleen een oogstrelende, maar dus ook een allergievriendelijke radiator. (Leverbaar voorjaar ’20)

Wifi-aansturing voor elektrische radiatoren

Niets zo handig als de Vasco Climate Control app om radiatoren, ventilatie en vloerverwarming mee te bedienen. Met de nieuwe E-Volve Wifi stuurt de Vasco app voortaan ook elektrische radiatoren aan via het wifi-netwerk thuis. De module heeft een compact, strak design en kan eenvoudig op de wand gemonteerd en elektrisch aangesloten worden. De module communiceert via bluetooth met een kleine temperatuursensor die in dezelfde ruimte wordt geplaatst (bij voorkeur niet naast een raam of deur). E-Volve Wifi is beschikbaar vanaf voorjaar 2020 voor de elektrische badkamerradiatoren Iris, Agave, Aster, Carré Bad, Zana Bad, Viola en Niva.

Blower-unit voor watervoerende radiatoren

’s Morgens vroeg staan rillen in de badkamer? Er zijn leukere manieren om je dag te beginnen. Na de geïntegreerde blower voor elektrische radiatoren, lanceert Vasco deze krachtpatser nu ook voor de watervoerende badkamerradiatoren IRIS HD en ASTER HF. Met zijn extra warmteafgifte van 1000 watt (bovenop de warmteafgifte van de radiator zelf), bereikt de badkamer supersnel de gewenste temperatuur.

Vasco-noviteiten voor een duurzaam binnenklimaat

Zes nieuwe ‘nobele’ trendkleuren

De Vasco-radiatoren worden in 6 bijkomende trendkleuren verkrijgbaar: pink, silver, pearl beige, gold, curry en bronze. Deze nieuwe kleuren werden door de Vas¬co-trendwatchers gespot op toonaange-vende sanitairbeurzen in Italië. De juiste kleur maakt van je radiator immers een echte eyecatcher in je badkamer, keuken of woonkamer. En tegelijk combineert of contrasteert hij mooi met andere interieu-relementen, materialen en kleuren. Waar de voorbije 2-3 jaar aardekleuren en mat zwart het goed deden, staan vandaag goud, brons en zilver in de kijker. Tinten die Vasco als ‘nobele kleuren’ omschrijft, met de namen van hoogwaardige edelmetalen.

Ventilatie-unit D150 compact

Een gezond binnenklimaat begint met goede luchtkwaliteit. De fluisterstille D150 Compact is specifiek ontworpen voor compactere wooneenheden zoals serviceflats, studio’s of studentenkamers. Met zijn beperkte hoogte laat dit model zich zowel aan de muur alsook in een verlaagd plafond makkelijk installeren. De extra aansluitingen aan de zijkant zorgen voor nog meer flexibiliteit m.b.t. aansluitmogelijkheden. De D150 Compact is uitgerust met een geïntegreerde vochtsensor en een bedrade bediening om het weekprogramma in te stellen. De M5- en M7-filters zijn makkelijk toegankelijk voor onderhoud en vervanging en beschikbaar in de online Accessory Shop van Vasco.

Nieuwe designaccessoires

Handdoekbeugels, knoppen en kapstokken: de designvolle Vasco-accessoires combineren design én functionaliteit. Vanaf voorjaar 2020 lanceert Vasco een aantal nieuwe accessoires uit aluminium. De handdoekbeugel is verkrijgbaar in twee breedtes (550 mm en 650 mm) en in verschillende afwerkingen zoals mat wit, chroom, mat zwart of inox look. Een handige adapterset zorgt ervoor dat de beugel op meerdere types radiatoren gemonteerd kan worden. Ook bij de handdoekknoppen worden twee varianten aan het assortiment toegevoegd (diameter 50 mm en 70 mm) met adaptersets voor verschillende radiatormodellen.

Vasco online accessory shop voor particulieren

Een nieuwe handdoekbeugel of radiatorknop rechtstreeks bestellen? Het kan voortaan vanuit je luie stoel in de ‘Vasco Online Accessory Shop’. Daarnaast vind je er ook andere accessoires en toebehoren die je makkelijk zelf kan installeren, zoals filters voor ventilatie, design luchtventielen en thermostaatknoppen. Weet je niet precies welk item te bestellen? Geen nood, Vasco leidt je via een slimme productfilter rechtstreeks naar de juiste producten die feilloos op jouw radiator of in jouw ventilatie-unit passen. Als particulier kan je rekenen op een korte levertermijn van max. 4 à 5 werkdagen met gratis levering. www.shop.vasco.eu

Vasco-inspiration app met augmented reality (AR)

Past die ene radiator of bepaalde kleur wel mooi in het interieur? Dat kan je nu zeer waarheidsgetrouw visualiseren via augmented reality in de Vasco-AR app. Je maakt simpelweg een foto van de ruimte met de app en plaatst je favoriete designradiator erin. Dit gebeurt in 3D, dus ook van de lichtinval, schaduw en een 10-tal kleuren kan je het effect simuleren. Verder kan je in de Vasco-AR app met de Vasco-Product Configurator aan de slag. Deze module berekent de warmtebehoefte van een ruimte op basis van een aantal parameters en stelt vervolgens een passende Vasco-radiator voor. Tot slot bevat de Vasco-app bevat ook nog een inspiratiebutton met mooie sfeerfoto’s, filmpjes en een interactieve inspiratiebrochure. De Vasco AR-app is in 6 talen beschikbaar (NL, F, D, Eng, IT, PL). Deze app is ontwikkeld voor i-Os en Android en is gratis te downloaden in de appstores.

Ook interessant