Algemeen

VIBE op Batibouw: een vitrine, een tuinset, bekroonde producten

Duurzaam bouwen is al zo lang een modewoord dat het weeral bijna uit de mode is. Maar het begrip ‘bio-ecologisch bouwen’ gaat al veel langer mee. Bio-ecologisch bouwen en wonen gaat over gezond en milieuverantwoord bouwen en wonen met natuurlijke bouwmaterialen. Iets dat steeds meer mensen aanspreekt. Volgens VIBE vzw is daar intussen al meer dan 30 jaar ervaring mee in ons land. En het is net 30 jaar geleden dat de voorloper van VIBE vzw (het Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen en wonen) opgericht werd. Keer terug naar het origineel en vind al uw informatie hierover op de stand van VIBE!

Op de VIBE-stand tijdens Batibouw 2011 kan u terecht voor heel wat informatie en boeken. VIBE heeft ook een folder klaar met het cursusaanbod. De organisatie start in maart ook weer met een reeks Eco-Bouwpools, waarbij aannemers en architecten praktisch opgeleid worden om bio-ecologisch te bouwen/ontwerpen – vorming voor professionals, door professionals.

Win een FSC-tuinset

Leden van VIBE en lezers van het VIBE-blad Wonen met de Natuur (verscheen in Beter Bouwen & Verbouwen) kunnen de FSC-gelabelde tuinset winnen die op onze stand uitgestald staat. Daartoe kunnen ze deelnemen aan een wedstrijd, ook op de beurs zelf, tot en met 28 februari. De tuinset wordt nog op Batibouw uitgereikt aan de winnaar op zondag 6 maart om 15u. Iedereen welkom!

Bekroonde vitrine

Dit jaar zet VIBE vzw een aantal bouwmaterialen extra in de kijker. Het gaat om materialen die het naturepluslabel behaalden. Dit label behalen betekent dat het materiaal voldoet aan de hoogste eisen op vlak van gezondheid en milieu. Enkel natuurlijke bouwmaterialen kunnen het label krijgen. Een aantal daarvan staan op de VIBE-stand nu letterlijk ‘in de vitrine’. Vanzelfsprekend kregen ook andere bio-ecologische bouwmaterialen een plaatsje op de VIBE-stand. Ga ze zien, voelen en ruiken! VIBE-meewerkers geven u er graag meer uitleg over.

Natureplus voor Foamglas

Foamglas is het derde product uit ons land dat het begeerde naturepluslabel behaalde. Dit na Acoustix Pan Terre (geluidsisolatieplaat uit gerycleerd papier en vlasscheven) en de snelbouwstenen Porotherm/Desimpel van Wienerberger. Proficiat! Intussen zijn er weer een paar aanvragen van Belgische producente om het label te behalen.

VIBE-label

Dit jaar is VIBE vzw ook gestart met de actieve werving voor haar eigen label, dat toegekend kan worden aan architecten, aannemers, handelaars, fabrikanten en andere bedrijven uit de bouwsector die gezond en milieuverantwoord ontwerpen, bouwen, producten maken en verkopen, installeren… volgens de bio-ecologische principes. Voor meer tekst en uitleg over de VIBE-erkenning en het VIBE-label kan u terecht op de VIBE-stand op Batibouw. Voor wie beter wil doen dan alleen maar energiezuinig bouwen…

VIBE – stand in de PATIO nr. 02A
Build for Life