Algemeen

Unieke veiling van ongerealiseerde ideeën

In de headquarters van Quinze & Milan te Kortrijk vindt op donderdagavond 29 april een exclusieve veiling van ongerealiseerde maar briljante ideeën plaats.
Deze “Great Public Sale of Unrealized but Brilliant Ideas” is in handen van Buda Libré in samenwerking met theatermaker Sarah Vanhee en gaat voor het eerst door in West-Vlaanderen.

Iedere creatieve geest heeft wel ergens nog een mapje liggen met ideeën die om de meest uiteenlopende redenen nog nooit zijn uitgevoerd. Deze “left-overs”, “unfinished works” of “in progress” projecten blijken vaak nood te hebben aan iemand die er nieuw leven in blaast. En zo kwam Sarah Vanhee op het briljante idee om een veiling te organiseren. Het veilinghuis Bernaerts en schattingmeester Jan Leysen voorzien deze veiling van een professionele begeleiding.

Want ideeën laten veilen op hun onschatbare waarde, via een publieke happening, het is en blijft een uniek verhaal. De opbrengst van de verkoop gaat ook integraal naar de bedenker. Het vrij verkeer van gedachtengoed kent een nieuwe dimensie.
Het onzichtbare wordt zichtbaar. Een win-win situatie die bedenker en potentiële uitvoerder mogelijks zelfs tot nieuwe ideeën en creaties brengt. Deze veiling is een serieus spel op de grens tussen fictie en realiteit.

Alle goede ideeën blijven welkom. Werkelijk alle (goede) ideeën. Ideeën over kunst, literatuur, architectuur, design, management, wetenschap, politiek, mode, film, economie, muziek…
Tot 30 maart kan je je ongerealiseerde en wellicht briljante ideeën doorsturen naar unrealisedidea@gmail.com. Een selectiecommissie neemt het dan van je over en houdt je op de hoogte.
Inschrijven om aanwezig te zijn op de veiling zelf kan op de site van www.budalibre.be en dit ook vanaf 30 maart. Plaatsen zijn beperkt.
Build for Life