Tuin

Tuintips voor eind september en begin oktober

Tuintips voor eind september en begin oktober
Dat de herfst en september niet altijd synchroon lopen was ook dit jaar weer duidelijk. Waarschijnlijk hebben we het hiermee wel gehad wat betreft zomer en nazomerdagen. Oktober komt in zicht en in deze overgangsmaand kunnen we maar best op alles voorbereid zijn.

Op 26 september vindt in de Tuinen van Hoegaarden de Herfst plantenbeurs en culinair kruidenevenement plaats. Op die dag wordt ook de nieuwe vergeten groenten- en kruidentuin ingehuldigd. Je kan er ook proeven van allerlei groenten en kruiden tijdens het culinair evenement.

Het blijft een fenomeen dat eigen is aan hortensiabloemen: het wijzigen van kleur al naar gelang de zuurtegraad van de bodem. Omdat vanaf september de bloemknoppen voor het volgende jaar worden aangelegd, is het nu het moment om ervoor te zorgen dat uw blauwe hortensia zijn kleur behoudt.

Een bestaand gazon kan je nu nog verticuteren om de viltlaag weg te halen. Verschijnen er veel kale plekken dan kan je die opnieuw inzaaien. Maak hiervoor gebruik van de speciale mengsels zoals doorzaaigazon of herstelgazon... Werk ook nog even de kanten bij en strooi eventueel ook nog een aangepaste najaarsmeststof (rijk aan kali).

Lees het complete artikel op Groen.net