Tuin

Tuintips voor de vierde week van februari

Tuintips voor de vierde week van februari
Er wordt wel eens gezegd dat februari begint in de winter en eindigt in de lente. We blijven nog wel behoorlijk op onze honger zitten wat lente betreft. Gelukkig is er voorbereidend tuinwerk dat we binnen kunnen doen. De zomerbloembollen kunnen stilaan worden voorgetrokken. Buiten kunnen ze uiteraard nog niet worden geplant maar u kan ze alvast in potten of bakken zetten om ze dan later in volle grond uit te planten. Op deze manier geef je de planten een voorsprong en zal je sneller bloei hebben. Zet ze wel op een koele maar vorstvrije plek. Je kan ze natuurlijk ook in (sier-)potten laten staan.

Bollen van sneeuwklokjes kan je in het najaar planten (september- oktober) maar uit Engeland is komen overwaaien dat je ze beter 'in the green' (in het groen)kunt planten.
Je kan dus beter nu sneeuwklokjes kopen die in pot zijn gekweekt of door flinke pollen uit de tuin te splitsen. In tuincentra worden sneeuwklokjes in pot maar mondjesmaat aangeboden. Wie speciale soorten wil kan maar beter naar een gespecialiseerde kweker gaan.

Lees het complete artikel op Groen.net