Tuin

Tuintips voor de tweede week van september

Tuintips voor de tweede week van september
Net als het weer, heeft de tuin nog heel wat variatie in petto. Na een zomer van intens gebruik is de kans groot dat er wat oplapwerk moet gebeuren aan het gazon: verticuteren om dood gras en mos weg te halen; kale plekken inzaaien, de kanten nog eens bijwerken. Wil je nog wat extra meststof geven, gebruik dan een aangepaste najaarsmeststof die rijk is aan kalium.

Hagen en snoeivormen (buxus, taxus...) krijgen nu best nog een snoeibeurt. Zo gaan ze mooi 'in vorm' de winter door. Ook coniferen- en ligusterhagen kunnen voor de tweede maal gesnoeid worden.
Liaan- en klimrozen moeten deze maand zeker gesnoeid worden. Indien er zich veel jonge scheuten hebben gevormd bij liaanrozen, dan kan u gerust alle oude scheuten wegknippen. Is dat niet het geval, dan knipt u enkel de oude scheuten weg die zwak en/of ziek zijn. Bind de nieuwe en oude scheuten opnieuw vast aan het steunmateriaal.

In deze periode komt er behoorlijk wat tuinafval uit de moes- en siertuin. Met een hakselaar versnipper je dit allemaal tot klein materiaal dat je kan gebruiken om een mulchlaag rond de planten aan te brengen.

Lees het complete artikel op Groen.net

Ook interessant