Tuin

Tuintips voor de laatste week van januari

Tuintips voor de laatste week van januari
'Blue Monday' hebben we gehad en ook de donkere weken kunnen we nu stilaan achter ons laten. Elke tuinliefhebber voelt het waarschijnlijk kriebelen om weer aan de slag te gaan. Een veelgestelde vraag is of én wanneer de grassen gesnoeid moeten worden. Laten we het erop houden dat dit een persoonlijke keuze is. Veel soorten hebben ook nu nog een mooi wintersilhouet, maar vooral door teveel vocht kunnen ze vaak snel degraderen tot miezerige hoopjes. Hou rekening met het feit dat sommige soorten snel terug uitschieten, let daarop als je gaat terugsnoeien, zodat je ook niet de nieuwe scheuten wegknipt.

Velen raakten al in de ban van de lieflijke bloempjes van de sneeuwklokjes. Het zijn dan ook het soort bloempjes waar je blij en vrolijk van wordt. Er breken heerlijke tijden aan voor de galanthofielen of sneeuwklokjesfanaten.

De moestuin kan worden voorbereid op het nieuwe seizoen. Een juiste zuurtegraad van de grond is daarbij heel belangrijk want die is nodig voor een vlotte opname van de voedingselementen en een goede groei van de gewassen.

Lees meer tuintips op Groen.net

Ook interessant