Tuin

Tuintips voor de eerste week van november

Tuintips voor de eerste week van november
We schakelen dit weekend terug op wintertijd. In de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok van 03 uur 's nachts naar 02 uur teruggedraaid. Bij overgang naar wintertijd schuift de daglichtperiode een uur op waardoor het ’s ochtends eerder licht en ’s avonds eerder donker wordt.

Het steunmateriaal bij de vaste planten in de border mag nu weggehaald worden. Hetzelfde geldt in de moestuin. Hier kan je enkel nog tunnelbogen laten staan om eventueel vliesdoek of noppenfolie over de laatste gewassen te spannen. Je hoeft de gewassen niet enkel tegen de koude te beschermen! Duiven kunnen in deze periode aan de kolen komen pikken.

Vallende bladeren horen bij het najaar. Verwijder regelmatig afgevallen bladeren van het gazon.
Een bladblazer en een hakselaar bewijzen nu hun nut. Op zeer korte tijd maak je de tuin bladvrij. Je blaast eerst de bladeren op een hoop en vervolgens kunnen de bladeren worden opgezogen en versnipperd. Op deze manier verklein je de hoeveelheid tuinafval aanzienlijk en alles kan direct gecomposteerd worden. Of je kan dit materiaal als beschermende mulchlaag gebruiken in de border of in de moestuin.

Lees het complete artikel op Groen.net