Tuin

Tuin behoort steeds meer tot lifestyle

De tuin behoort steeds meer tot lifestyle. Waar in het verleden vaak kortdurende trends zichtbaar waren voor in de tuin, komt er met lifestyle meer ruimte voor de langere termijn. Er wordt gezocht naar oorspronkelijkheid en identiteit, naar warmte en geborgenheid. Het streven is om het dichtbij huis fijn te hebben.

Volgens Wendy Hendriksen, onder meer voorzitter van de branchevereniging van tuinarchitecten en - ontwerpers Bravvo, zijn er nog wel een paar thema`s voor de tuin te signaleren. Het eerste thema is het moestuinieren. Eten uit eigen tuin is erg in trek met de vierkante meter groentetuin en cursussen volkstuinieren. Een ander thema is de veranda, het prieel, een atelier of boomhut in de tuin. Door een soort tuinhuisje in de tuin te plaatsen creëer je als bewoner echt een plekje voor jezelf.

Een ander thema is het gebruik van natuurlijke materialen en het laatste thema betreft het toe-eigenen van publiek groen door omwonenden. Het publieke groen wordt steeds vaker gebruikt als ontmoetingsplaats door buurtbewoners. Daarmee wordt het buiten echt belangrijker voor de mensen en wordt buiten steeds meer betrokken bij het leven binnen.

Gebaseerd op: tuinzaken