Interieur

Topontwerper James Irvine overleden

De Britse industrieel ontwerper James Irvine is op 54-jarige leeftijd overleden. Irvine heeft, onder meer met zijn eigen studio in Milaan, ontwerpen gemaakt voor tal van internationale merken. Irvine overleed op 18 februari in een ziekenhuis in zijn woonplaats Milaan.

James Irvine, in 1958 geboren in Londen, studeerde in 1984 af aan de Royal College of Art in zijn geboorteplaats. Datzelfde jaar verhuisde hij naar Milaan, waar hij tot 1992 werkte voor de Olivetti Design Studio, onder leiding van Michele de Lucchi en Ettore Sottsass.

Vanaf 1988 had hij daarnaast zijn eigen ontwerpstudio in Milaan; Cappellini en SCP behoorden tot zijn eerste klanten. Van 1993 tot 1998 was hij tevens partner in Sottsass Associati Milan en verantwoordelijk voor de industrieel ontwerpgroep.

In 2004 werd hij benoemd tot Royal Designer for Industry door de Royal Society of Arts in Londen. Van 2005 tot 2007 was Irvine hoogleraar industrieel ontwerp aan de Hochschule für Gestaltung Karlsruhe. In 2007 werd hem een eredoctoraat Design verleend door de Kingston University in Londen.

Lees verder op Architectenweb.nl