Tips om je huis diervriendelijk te maken

Bron: Bouw & Wonen
Tips om je huis diervriendelijk te maken
Menig huisdier-eigenaar kan beamen dat het hebben van een huisdier onwijs gezellig is. Huisdieren bieden sfeer, voorzien menig huisdier-eigenaar van de nodige lichaamsbeweging èn brengen een extra dosis liefde met zich mee. Wanneer je een huisdier hebt of ambieert om een huisdier in huis te nemen, is het belangrijk om je huis diervriendelijk te maken, zodat deze plek voor jou nog altijd geschikt is, maar tevens ook geschikt is voor het extra gezinslids. Medpets geeft je dé tips waarmee jij jouw huis tot een diervriendelijke ruimte maakt.

Voldoende ruimte

Het zal geen verrassing zijn dat huisdieren voldoende ruimte nodig hebben om te kunnen bewegen. Niet alleen is het belangrijk dat jouw huisdier over genoeg beweegruimte beschikt, omdat deze op deze manier ook genoeg lichaamsbeweging krijgt, maar tevens is het van belang voor de hygiëne van jouw huisdier. Waarom? Neem bijvoorbeeld katten. Wanneer je meerdere katten hebt, laten deze meer bacteriën achter dan een enkele kat dat in eerste instantie zou doen. Niet alleen zijn deze bacteriën onhygiënisch, maar ook kunnen deze in het ergste geval leiden tot katten met niesziekte, een kattenziekte die doorgaans door katten als zeer onprettig wordt ervaren. Belangrijk is dus om jouw huisdier, in dit geval je kat, van genoeg ruimte te voorzien! Deze ruimte realiseer je door bijvoorbeeld een kattenren in de tuin te plaatsen, zodat jouw huiskat niet ongewenst de straat opgaat, maar zo tóch buiten kan zijn.

Een eigen ruimte

Niet alleen voldoende ruimte, maar ook het hebben van een eigen ruimte is belangrijk. Niet alleen wij mensen, maar ook dieren hebben namelijk regelmatig een plekje nodig om zich terug te trekken, omdat huisdieren, net als iedereen, ook wel eens verlangen naar rust. Vooral honden wensen een eigen plekje, waarop zich de hondenmand/het hondenkleed bevindt, de voer- en waterbakken staan en de speeltjes opgestapeld zijn. Dit zorgt voor de hond voor een gevoel van veilig- en wenselijkheid en voorziet jezelf van een georganiseerde en nette woning, ondanks jouw huisdieren, die toch nog wel eens voor rommel kunnen zorgen.

Materiaal van de meubels

Zeg je huisdieren (en dan wederom met name katten en honden), dan zeg je krabben en meubels slopen. Vooral katten en honden gaan namelijk maar al te graag aan de haal met jouw (nieuwe) meubels, waardoor het belangrijk is om rekening te houden met het materiaal waaruit jouw meubels bestaat. Het is dan ook handig dat jouw meubels wel tegen een stootje kunnen, de stoffen van deze meubels niet vrezen voor nagels en je daarbij ook niet al te dure meubels aanschaft die beschadiging op kunnen lopen, om teleurstelling voor jezelf, je portemonnee, en vast ook voor jouw huisdier, te voorkomen.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo