Algemeen

Tel Aviv Museum opent nieuw gebouw

Het Tel Aviv Museum opent in november het door Preston Scott Cohen ontworpen Herta en Paul Amir-gebouw. De buitenkant is onder andere gebaseerd op de kunststroming Bauhaus en de woonwijk White City in Tel Aviv.

Het Amir-gebouw heeft vijf lagen met in totaal 18.500 vierkante meter ruimte voor de tentoonstelling van Israëlische kunstwerken van1906 tot heden. Het gebouw heeft een gefacetteerde constructie met een lichtval uit verschillende hoeken.

De stijl van de buitenkant van het museum is gebaseerd op een combinatie van de kenmerken van de woonwijk White City (Tel Aviv), de kunststroming Bauhaus en het werk van de Duitse architect Mendelsohn.

Architect Preston Scott Cohen over het ontwerp: “Het is een museum van white box dat zorgt voor een optimale, flexibele ruimte voor het tentoonstellen van kunst. Het is ook een museum van spektakel dat bezoekers een opmerkelijke sociale ervaring biedt. Het Amir-gebouw, met zijn combinatie van radicale en conventionele geometrie, zorgt voor een nieuw type museum dat aansluit bij zowel de kunsten uit de Barokperiode als de Moderne kunst.”

Lees verder op Architectenweb.nl
Build for Life