Algemeen

TU-studenten tweede in Chinese prijsvraag

Een team studenten van de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft heeft de tweede prijs gewonnen in een internationale ideeënprijsvraag. Bart van Lakwijk, Herman Pel en Jasper Nijveldt lieten met het ontwerp The Wall acht universiteiten achter zich in de Vertical Cities Asia Competition.

De competitie stond dit jaar in het teken van frisse lucht. De opdracht was een ontwerp te maken voor de steeds groter wordende Chinese steden dat de aanvoer van schone, ‘frisse’ lucht verbetert en luchtvervuiling tegengaat. Het team van de TU bedacht, onder begeleiding van Mitesh Dixit van OMA, een grote muur rond de stad Chengdu, die doet denken aan de Middeleeuwse stadsmuren. Een verschil is dat in de nieuwe muur allerlei functies kunnen worden ondergebracht, zoals winkels, kantoren, horeca en woningen.

Het team over zijn ontwerp: “Het ontwerp van de muur draagt ten eerste bij aan de verdichting van de stad. Verdichting zorgt ervoor dat de productiviteit van een stad toeneemt. Daarbij worden door de muur bijzondere landschappen rond de stad niet bij de stad betrokken. Ook zorgen de verschillende functies in de muur ervoor dat transport in de stad per auto wordt verminderd, wat bijdraagt aan de vermindering van vervuilde lucht.”

Lees verder op Architectenweb.nl
Build for Life