Algemeen

Surfers Paradise in Knokke-Heist moet afgebroken worden

Het Antwerpse hof van beroep heeft beslist dat het clubhuis van Surfers Paradise in Knokke-Heist een illegale constructie is en definitief moet verdwijnen. De duinen moeten over een tweetal jaar in hun oorspronkelijke toestand hersteld zijn.

Wanneer het arrest definitief wordt, krijgt zaakvoerder Frank Vanleenhove nog twee jaar om de constructie af te breken en de duinen in hun oorspronkelijke staat te herstellen. Er is een dwangsom vastgelegd van 250 euro per dag vertraging.

De Antwerpse rechters kregen het dossier toegespeeld nadat het Hof van Cassatie het arrest van het hof van beroep in Gent had vernietigd. Volgens dat eerste arrest mocht het clubhuis blijven. Toen Vanleenhove de club bouwde, zou het ruimtelijk beleid te vaag geweest zijn, en ook door het jarenlange gedoogbeleid van de gemeente kon hij niet weten dat hij in overtreding was, luidde het.

Het Antwerpse hof veegde die argumentatie echter van tafel. Bovendien wist Vanleenhove dat hij de wet overtrad omdat hij al op 4 maart 1998 een stakingsbevel betekend kreeg. Hij deed echter gewoon voort, zegt het hof.
Build for Life