Interieur

Sunny side up! De gele flow van MDF Italia

Sunny side up! De gele flow van MDF Italia
MDF Italia, dat zijn minimalistische, witte meubels, en een rood logo. Het Italiaanse designmerk wordt dan ook vaak geassocieerd met een zweempje rood. Wat niet veel mensen weten, is dat ook dit merk volledig in de ban is van de zonnige trendkleur geel. Zou het de gelijkenis met de Italiaanse zon zijn die deze warme tint zo aantrekkelijk maakt? Geel is al een paar jaar weer helemaal bon ton in hedendaagse interieurs, maar bereikt het aankomende jaar toch wel zijn toppunt. Vaak wordt een link gelegd met de aantrekkende economie en het positivisme dat we allemaal hard zoeken en voorzichtig weer uiten. En zoek je een kleur met een vrolijke uitstraling, dan is een geelvariant wel precies wat je hebben moet. Ook het warme van geel is aantrekkelijk om van je thuis een gezellig nest te maken waar je kunt bekomen van het hectische leven buiten de deur.

Genoeg redenen dus om voor geel te kiezen met zijn vele prachtige tonen, van fel neon tot warm en diep oker. In de sixties en seventies was de kleur in combinatie met bruin en oranje een ware trend, maar wel één waar we nu liever niet aan herinnerd worden. Voorkom de link naar het hippie-interieur door geel te combineren met modern design, fris wit en andere primaire kleuren.
Sunny side up! De gele flow van MDF Italia

Het Italiaanse designmerk MDF Italia geeft het goede voorbeeld. De strakke, functionele meubels schitteren in geel of met gele accenten en laten zien hoe de kleur vandaag heel anders uit de hoek kan komen. Tegelijk geeft de warme tint de sober vormgegeven meubels wat extra pit.

Statement-sofa Thea

Thea is op zichzelf al een statement, maar in het geel krijgt de sofa nog een extra dimensie. De bank, een creatie van een product- en een modeontwerpster uit Columbia, is een vrouwelijke interpretatie van vormen met veel oog voor detail. Het strakke model krijgt een verfijnde touch door de fijne afwerking van de naden, stiksels en accessoires. Het frisse geel laat de bank stralen en maakt het meubel echt een eyecatcher in de woonkamer.

Sunny side up! De gele flow van MDF Italia
Sofa Thea van Lina Obrègon en Carolina Galan voor MDF Italia

Een veeg geel op een blank canvas: Box voor Random

Een klein veegje geel voeg je toe aan je witte canvas, euh, Random-kast. De boxen werden ontwikkeld als extra bergruimte in Random, en als mogelijkheid om je kast een persoonlijk tintje te geven. Voor komend jaar zeggen wij: alleen maar gele boxen.

Sunny side up! De gele flow van MDF Italia
Box voor Random van Neuland Industriedesign voor MDF Italia.

Sunny showcasing: Minima 3.0

Het sobere kastensysteem Minima 3.0 biedt alle mogelijkheden om je de kast helemaal eigen te maken. Het strakke en minimalistische systeem geeft de ruimte aan je persoonlijke spullen om te spreken, en met de inzetbare elementen creëer je binnen de ruimte kleurige vitrines om speciale voorwerpen extra uit te lichten. En wat laat spullen mooier uitkomen dan een fris dotje geel?

Sunny side up! De gele flow van MDF Italia
Minima 3.0 van Fattorini+Rizzini and Partners voor MDF Italia

Ook interessant