Algemeen

Subsidieronde voor projecten duurzame innovatie

Nieuwe projecten die bijdragen aan een duurzame economie kunnen tot 16 december worden ingediend. Het is alweer de tiende tender uit het programma Economie, Ecologie, Technologie (EET), dat gecoördineerd wordt door Novem en Senter.

Bij eerdere ronden werden tot nu toe zo’n 150 projecten gehonoreerd. Het ging daarbij om heel uiteenlopende, variërend van een manier om frites te bakken, tot en met de ontwikkeling van een nieuw type warmtepomp.
Bij alle ronden konden steevast ook enkele bouwgerelateerde projecten op een subsidie rekenen. Zoals Polynorm, dat samen met Corus en de TU Delft een stekkerklare flexibele ruimtescheiding ontwikkelt. HBG Vastgoed werkt verder samen met Nuon, Ecofys en Isobouw aan een daksysteem, dat waterkering en isolatie combineert met de winning van zonne-energie.
De EET-regeling is bestemd voor samenwerkingsverbanden van bedrijven en kennisinstellingen die door middel van fundamenteel onderzoek doorbraken proberen te forceren in de ontwikkeling van duurzame producten.
Dinsdag worden de 27 projecten gepresenteerd die tijdens de laatste ronde in totaal 32 miljoen euro subsidie in de wacht sleepten.
Build for Life