Algemeen

Stephan Bostoen is 'Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar'

Stephan Bostoen is 'Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar'
Stephan Bostoen, CEO van Bostoen NV, de Vlaamse referentie in de bouwsector, werd vandaag onderscheiden door de Vlaamse Confederatie Bouw als “Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar” voor zijn diverse innovatieve projecten in de nieuwbouw. Bostoen maakte onder leiding van Stephan Bostoen een sterke en snelle evolutie door van conventionele verkavelingen in de beginjaren naar een innovatief bedrijf in zowel de passiefbouw als architecturale realisaties. Het bedrijf vervult zo een voortrekkersrol in de ontwikkeling en aansturing van alternatieven in de industrie.

Pionier in groene innovatie

In 2010 staat “Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar” in het teken van innovatie. De keuze voor Stephan Bostoen was dan ook niet meer dan logisch. Het bouwbedrijf uit Drongen positioneert zich immers op de markt als bouwreferentie in Vlaanderen, en dat al sinds 1982. Ondertussen staat Bostoen ook bekend als referentie in de passiefbouw. Bostoen lanceerde in februari 2009 haar eerste, gecertificeerde bakstenen passieve kijkwoning, een primeur voor Vlaanderen. De firma startte daarop met de realisatie van een honderdtal passiefhuizen die allemaal gegarandeerd het passiefhuiscertificaat behalen. In hetzelfde jaar, kondigde Bostoen ook de eerste traditioneel gebouwde duurzame woonwijk aan. Ondertussen krijgen ook de eerste plannen rond de energiepositieve woning vorm.

“Deze onderscheiding is een belangrijke erkenning voor het werk dat Bostoen levert in de passiefhuissector”, aldus Stephan Bostoen. “Bostoen wil duurzaam wonen haalbaar en betaalbaar maken voor het grote publiek. Met onze passiefhuizen en duurzame, zelfbedruipende, nul-energieprojecten zetten we nu al een stap richting de Europese norm voor 2020: nulenergie voor nieuwbouwwoningen.”

“Volgens de nieuwe Europese regelgeving moeten alle nieuwbouwprojecten binnen tien jaar voldoen aan de nulenergienorm”, aldus Jean Biesmans, voorzitter van de Vlaamse Confederatie Bouw. “De verschillende projecten van Bostoen dragen hun steentje bij om deze doelstelling nu al te realiseren. Juist voorlopers zoals Bostoen, die op grote schaal nieuwe woonconcepten introduceren, kunnen de innovatie in de bouw versnellen. Om hem voor zijn inzet op dit vlak te belonen hebben wij besloten Stephan Bostoen te huldigen als Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar.”

De prijs voor “Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar” is een initiatief van de Vlaamse Confederatie Bouw en erkent en ondersteunt de jonge bedrijfsleiders (max. 40 jaar) van toonaangevende bedrijven in de bouwsector. De genomineerden worden voorgedragen door de lokale bouwconfederaties, die zo invloedrijke bedrijven uit hun streek belonen voor hun bijdrage aan de industrie en de beroepsvereniging. De genomineerden worden door de Vlaamse Confederatie Bouw gehuldigd. Dit jaar ontvingen zij het prestigieuze beeldje uit handen van Ingrid Lieten, Viceminister-President van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Innovatie, Overheidsinvesteringen, Media en Armoedebestrijding. Presentatie gebeurde door Pascal Naessens, ex-fotomodel en presentatrice van ondermeer het woonprogramma “Huis en Tuin”.
Build for Life