Verwarming & Sanitair

Steeds meer gezinnen plaatsen mini-energiecentrale in woning

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf in te staan voor de productie van hun elektriciteit en warmte. Warmtekrachtkoppeling of WKK is de techniek die dit meer toegankelijk maakt. Een sterke prijsdaling van deze oplossing speelt ook in het voordeel van WKK.
Warmtekrachtkoppeling (afgekort WKK) of cogeneratie is een techniek waarbij gelijktijdig en met eenzelfde brandstof zowel stroom als warmte wordt gemaakt. Industrieel is dit al meer dan 20 jaar een vertrouwde toepassing maar men ziet nu een toename van het residentieel gebruik. Men spreekt hier over micro-WKK.

Fabrikanten van verwarmingstoestellen zijn volop bezig met de ontwikkeling hiervan. Watts-ON Light & Energy, toeleverancier van innovatieve oplossingen voor een duurzaam energiegebruik, verdeelt naast professionele toepassingen de WhisperGen als micro-WKK voor residentieel gebruik.

Wat is WhisperGen en hoe werkt het?

WhisperGen is een micro-WKK systeem, dat efficiënt en rationeel energie benut doordat het gezinnen toelaat hun eigen energie te produceren op een duurzame manier. Dit heeft een positieve impact op het milieu maar zeker ook op de energierekening. Omdat de WhisperGen zowel warmte als stroom maakt, kan het toestel instaan voor het warm water, de verwarming en de stroom in de woning.

Lees verder op Architectura.be