Nieuwbouw

Start bouw 39 woningen Nieuw Amstel

De bouw van project Nieuw Amstel is begonnen. Thijs Reuten, lid dagelijks bestuur Stadsdeel Oost, heeft samen met twee kopers het startsein gegeven door het slaan van de feestelijke eerste paal. Nieuw Amstel is een ontwikkeling van Amstelkwartier CV en wordt gerealiseerd door Kondor Wessels Amsterdam (VolkerWessels). Alle 39 woningen van het project zijn verkocht. De architectuur van het Amstelkwartier is een moderne variant op de stedenbouw van Berlage. Hiermee sluiten het ontwerp naadloos aan op de traditie van de baksteenarchitectuur waar Amsterdam zo bekend om is.

Nieuw Amstel is ontworpen door architect Chris Zwiers, OeverZaaijer Architectuur & Stedebouw. Het is een markant woongebouw aan de zuidzijde van het Amstelkwartier dat haaks staat op de Amstel. Nieuw Amstel toont twee heel verschillende gezichten. De op het noorden gesitueerde voorzijde is statig en strak. De op het zuiden georiënteerde achterkant, met zijn verspringende gevel en grote uitkragende balkons, is juist heel uitnodigend en open.

Het in Berlage-stijl uitgevoerde Nieuw Amstel telt 39 exclusieve woningen, verdeeld over zeven woonlagen. Er zijn bijzondere dubbele benedenhuizen, riante maisonnettes, comfortabele gelijkvloerse appartementen en exclusieve penthouses. Bijna geen woning is hetzelfde.

Amstelkwartier

Project Nieuw Amstel is gelegen in de nieuwe stadswijk van Amsterdam ‘het Amstelkwartier’. Amstelkwartier wordt een stedelijk en in alle opzichten grootstedelijk gebied voor alle moderne Amsterdammers die meer zoeken dan een standaard woning in een Vinexwijk, maar wel behoefte hebben aan ruimte en groen. Waar je alle vormen van vervoer en voorzieningen in de buurt vindt en de stad nooit ver is, net als het water en het groen.

Ook interessant