Algemeen

Sloop in Kieldrecht is dan toch gestart

In Kieldrecht is men dan toch begonnen met de sloop van de historische hoeve Hof ter Walle. Actievoerders van Doel 2020 die de hoeve bezet hielden, werden door de politie gearresteerd.
Dinsdagavond moest de politie al eens een einde maken aan een bezetting van de hoeves. Maar actievoerders hadden de hoeve gewoon opnieuw bezet.

De Vlaamse regering wil een aantal hoeves afbreken omdat ze in een natuurgebied liggen dat als compensatie dient voor de uitbreiding van de haven. Maar de hoeves hebben een belangrijke historische waarde, sommige dateren zelfs uit de zestiende eeuw.

Het actiecomité reageert ontzet op de sloop omdat men de belofte had gekregen dat het dossier opnieuw ging worden bekeken.

Het verzet neemt ook op andere terreinen toe. Twee bouwhistorici hebben een dossier opgesteld om de sloop uit te stellen. Volgens hen is er te weinig onderzoek gedaan en is de sloop ook niet dringend.

Burgemeester van Beveren Marc Van de Vijver (CD&V) heeft de aannemer gevraagd om te wachten met de sloop van twee hoeves tot er een duidelijk standpunt komt van de Vlaamse regering. Maar dat heeft dus blijkbaar niet veel uitgehaald.
Build for Life