Slimme technologieën voor openbare toiletten

30 april 2015 Bron: Grohe
Sanitaire producten voor openbare toiletten moeten aan een aantal specifieke vereisten voldoen. Efficiënte reiniging, aangepaste besturingsopties en doeltreffende bescherming tegen vandalisme zijn enkele van de belangrijkste criteria. Daarom werd er bij de ontwikkeling van de allernieuwste elektronisch gestuurde Grohe-systemen en -producten voor deze sector veel aandacht besteed aan die drie factoren. Tal van kranen in dit Grohe-assortiment zijn nu uitgerust met een slimme technologie die gegevensuitwisseling met mobiele toestellen mogelijk maakt. Bovendien heeft een van de meest populaire productlijnen van elektronische kranen, Eurosmart Cosmopolitan E, een metamorfose ondergaan. Daarnaast lanceert Grohe een innovatieve temperatuursensor voor urinoirs, die zowel voor nieuwe installaties of als retrofit kan worden gebruikt.

Slimme besturing en monitoring

De nieuwste generatie elektronisch gestuurde Grohe-producten voor wastafels, wc's en urinoirs is nog slimmer dan haar voorganger. In plaats van alleen besturingsinstructies te ontvangen, kunnen de nieuwe producten ook gegevens verschaffen over de gebruiksfrequentie en gebruikstijden. Beheerders kunnen nu de gegevens analyseren en functionaliteiten zoals automatische spoel- en thermische desinfectiecycli aanpassen aan het werkelijke gebruik. Dat tweerichtingsverkeer van gegevens vereenvoudigt de bediening, de service en het onderhoud van de openbare toiletten en verlaagt de operationele kosten. Alle producten waarin de nieuwe technologie is opgenomen, communiceren via de nieuwe Grohe-infraroodafstandsbediening. Daarnaast biedt het bedrijf een breed assortiment aan van met Bluetooth uitgeruste producten voor alle aftappunten; met behulp van een speciale app kunnen ze via een smartphone op afstand bediend worden. Beide opties bieden flexibelere programmeermogelijkheden en comfortabelere instellings- en aanpassingsopties dan de vorige afstandsbediening van Grohe. Bovendien is de nieuwe afstandsbediening compatibel met alle oude en nieuwe Grohe-producten waarop infrarood geactiveerd is, wat betekent dat er slechts één afstandsbediening nodig is om alle oude en nieuwe producten te bedienen.

De perfecte combinatie van design en functionaliteit

De nieuwe aanraakvrije Grohe-kraan Eurosmart Cosmopolitan E is voorzien van een uitloop met een hoek van zeven graden. Afgezien van het vleugje elegantie dat dit hoekige design aan de inrichting van het openbaar toilet toevoegt, biedt het ook functionele voordelen omdat er onder de uitloop meer vrije ruimte beschikbaar blijft voor de handen van de gebruikers. Opspattend water komt bovendien niet op de uitloop terecht maar loopt van de achterkant af, waardoor kalkaanslag wordt beperkt en de uitloop minder vaak gereinigd moet worden. Bovendien is de kraan dankzij Grohe QuickFix bijzonder eenvoudig te installeren.

Grohe-temperatuursensor voor urinoirs

Grohe lanceert ook een innovatie voor urinoirspoelsystemen in openbare toiletten: een temperatuursensor die onder de sifon wordt geplaatst. Deze 'onzichtbare' installatie biedt een optimale bescherming tegen vandalisme. In tegenstelling tot vergelijkbare producten is de nieuwe sensor niet direct blootgesteld aan urine en moet hij bijgevolg niet regelmatig gereinigd worden, zodat het onderhoud tot een minimum wordt beperkt. De nieuwe eenheid kan zowel op het stroomnet als op een batterij werken, waardoor ze universeel geschikt is voor zowel nieuwe installaties als voor retrofits. Ook in financieel opzicht biedt de nieuwe sensor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met conventionele elektronische spoelsystemen met radardetectie.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo