Sikkens lanceert luchtzuiverende 'groene' buitenverf

  BE   3 september 2010 Bron: Sikkens
Sikkens, producent van hoogkwalitatieve verfproducten, lanceert met Alpha Aeroxane een innovatieve buitenmuurverf die schadelijke stoffen uit de buitenlucht neutraliseert. Zo helpt Alpha Aeroxane de luchtvervuiling zoals bijvoorbeeld op de buitenmuren van bedrijfs- en overheidsgebouwen of nabij drukke wegen, tegen te gaan. Samen met zijn schilders en hun klanten, zet Sikkens hiermee nogmaals een stap in de ‘groene’ richting.

Anti-smogverf

Het is intussen algemeen bekend dat onze luchtkwaliteit voor verbetering vatbaar is. Mede door het toenemende verkeer ademen we immers dagelijks een pak schadelijke stoffen in. De Europese Gemeenschap vaardigt daarom steeds meer richtlijnen uit om de luchtkwaliteit te verbeteren. Maar ook heel wat industrieën, individuele bedrijven en particulieren zijn ervan overtuigd dat het dringend tijd is om maatregelen te nemen. In dit kader lanceert Sikkens de buitenmuurverf Alpha Aeroxane, die luchtverontreiniging neutraliseert en dus met recht en rede een anti-smogverf mag genoemd worden.

Vernieuwing ten dienste van het milieu

De vernieuwende en groene werking van Alpha Aeroxane ontstaat door de toevoeging van een katalysator die onder invloed van zonlicht een chemische reactie op gang brengt. Daarbij worden schadelijke stoffen, zoals stikstofoxides, als het ware uit de lucht gezuiverd. Dat zogenaamde “fotokatalytisch proces” is vergelijkbaar met het fotosynthetisch proces bij planten en bomen waarbij lichtenergie wordt gebruikt om koolstofdioxide om te zetten in niet-schadelijke stoffen.

“Sikkens legt al jaren een sterke focus op duurzame innovatie en gaan daarbij verder dan enkel het ontwikkelen van watergedragen verven”, zegt Guido Tanson, Technical Support Manager bij Sikkens. “Alpha Aeroxane is een uitstekend voorbeeld van hoe Sikkens met een innoverende aanpak een uniek ecologisch voordeel kan bieden.”

Kwaliteit blijft centraal

Alpha Aeroxane is niet enkel duurzaam voor het milieu, maar heeft ook alle kwaliteitskenmerken die professionele schilders vereisen. De verf werd speciaal ontwikkeld voor buitenmuren die weer en wind moeten doorstaan: ze is goed waterdampdoorlatend, zelfreinigend en heeft een zeer beperkte mosaangroei.

Professionele schilders kunnen Alpha Aeroxane bovendien eenvoudig aanbrengen in twee lagen met borstel of rol en binnen de 12 uur overschilderen. Bovendien is Alpha Aeroxane beschikbaar in niet minder dan 120 trendy kleuren. Sikkens bevestigt hiermee duidelijk zijn rol als trendsetter in de markt.

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo