Algemeen

Shortlist I2C online – breng nu uw stem uit

Tot en met vrijdag kan je online stemmen op de kandidaten van de zorginnovatiewedsrijd I2C. In de shortlist van I2C Concept gaat de strijd tussen Centrum Ganspoel in Huldenberg (360 architecten), WZC ten Doenberghe in Hoeilaart (kunstenares Ilke De Vries), CPAS Doornik (Asar – MKS – Ney – 3 E), WZC Zoniën in Tervuren (RDBM), WZC Parkhof in Machelen (Korteknie & Stuhlmacher) en Zorgbedrijf Antwerpen (Claus en Caan Architecten).

De zorginnovatiewedstrijd I2C die intussen al aan zijn vijfde editie toe is, wordt georganiseerd in het kader van de vakbeurs Healthcare. Deze vakbeurs voor de zorgsector vindt plaats van woensdag 10 tot vrijdag 12 oktober in Brussels Expo. De wedstrijd is een organisatie van beursorganisator Probis in samenwerking met Redactiebureau Palindroom, BVA, ORI en enkele mediapartners (Actual Care, Bouwen aan de Zorg, Projecto en Architectura).
Zowel op de beurs zelf als op de website van I2C kan je stemmen op kandidaten uit de shortlist in drie categorieën: Tools, Concept en Industry.

Stemmen doet u hier

I2C Tools
In de categorie Tools ging men op zoek naar specifieke ideeën of hulpmiddelen die het verblijf van bewoners of patiënten of het werk van het personeel veraangenamen. Uit 15 inzendingen koos een vakjury een shortlist van 6 kandidaten: het intranet-systeem van De Meander in Dilsen-Stokkem, het kunstproject Vergeten Kracht in WZC Het Heiveld in Gent, het elektronische consultatiesysteem in het AZ Jan Portaelsziekenhuis in Vilvoorde, de filmprojectie in de fitnessruimte van WZC Witte Meren in Mol, het adoptieproject voor jonge vogels en zoogdieren in WZC Zonnebloem in Gent en de kwaliteitszorgquiz van WZC Ten Putkapelle in Wilsele.

I2C Concept
De categorie I2C Concept focust op ontwerpen van zorginstellingen of specifieke ruimtes. In deze categorie speelde de inbreng van de architecten en ontwerpers een belangrijke rol. Ook hiervoor selecteerde de vakjury een shortlist van 6 projecten: Centrum Ganspoel in Huldenberg (360 architecten), WZC ten Doenberghe in Hoeilaart (kunstenares Ilke De Vries), CPAS Doornik (Asar – MKS – Ney – 3 E), WZC Zoniën in Tervuren (RDBM), WZC Parkhof in Machelen (Korteknie & Stuhlmacher) en Zorgbedrijf Antwerpen (Claus en Caan Architecten)

I2C Industry
Ten slotte is er nog de categorie Tools die open staat voor innovaties van standhouders op de beurs Healthcare die al gecommercialiseerd zijn. Dat kan gaan van nieuwe voedingssystemen tot nieuwe deursystemen of softwaretoepassingen.

Prijs van vakjury en publieksjury
De vakjury heeft al beslist wie voor elk van deze drie categorieën de prijs van de vakjury wint. Wie de publieksprijs wint, kan je zelf bepalen door online je stem uit te brengen op de website van I2C of door naar de tentoonstelling te komen op de beurs Healthcare. Daar kan je alle kandidaten in detail bekijken en je stem uitbrengen.
Build for Life