Interieur

Sensoflex: Slapen op glasvezel

Goed slapen is van het grootste belang: een slechte nachtrust is nefast voor de gezondheid, werkprestaties en relaties. Maar terwijl we in België massaal slaappillen slikken, zijn er ook betere oplossingen. Waarom immers naar medicatie grijpen als een kwalitatieve matras of lattenbodem al kan volstaan om het probleem op te lossen?

Innovatief slapen

Voor laatste nieuwigheden in de slaapsector moet men aan het adres van Sensoflex zijn, dat op de Internationale Meubelbeurs van Brussel de Balthazarprijs won voor het meest innovatieve slaapsysteem. Het vernieuwende aan Sensoflex matrassen en lattenbodems is het gebruikte materiaal: een gepatenteerde spiraalveer in glasvezel. Glasvezel is een materiaal dat heel licht en veerkrachtig is, maar toch ook sterk en duurzaam. Het resultaat is dat Sensoflex matrassen en lattenbodems lichter en comfortabeler zijn dan andere. Dit noemt men het ECS concept wat staat voor ‘Ergonomic Composite Spring’, maar eigenlijk evengoed de afkorting had kunnen zijn voor ‘Extreem Comfortabel Slapen’. Dankzij deze innovatie zijn de lattenbodems en matrassen een waar unicum op vlak van ergonomie.

Revolutionair design voor een beter comfort

De lattenbodems van Sensoflex lijken op het eerste zicht op gewone lattenbodems. Maar in plaats van houten latten worden lange platte glasvezelspiralen gebruikt, omhuld met een zachte omkleding. Dergelijke spiralen vangen veel beter de druk op dan een houten lat. Dit stimuleert een goede nachtrust en is beter voor het lichaam.

De lattenbodems kunnen ook worden gecombineerd met matrassen op basis van ECS, voor een optimaal slaapcomfort. Gewone matrassen bevatten metalen veren, die minder flexibel zijn dan glasvezelveren en daardoor minder ondersteuning bieden. Matrassen van Sensoflex hebben daarentegen een binnenvering van glasvezel die speciaal ontworpen is om licht en ergonomisch te zijn. Goed slapen was nog nooit zo eenvoudig.