Dossier Batibouw

Schüco zet op Batibouw 2016 in op comfort en gebruiksgemak

  BE   16 februari 2016 Bron: Schüco
In het volledige gamma van raam-, deur- en gevelproducent Schüco staan naast energiebesparing en veiligheid ook design en comfort centraal. Dankzij vooruitstrevende technologische ontwikkelingen worden de producten van Schüco steeds efficiënter en gebruiksvriendelijker. Onder de noemer ‘SimplySmart’ zullen op Batibouw 2016 onder meer de volgende innovatieve oplossingen te bewonderen zijn:

Schüco ADS SimplySmart

Schüco lanceert met ADS SimplySmart een nieuw, slank en energie-efficiënt systeemplatform voor aluminium deuren, met basis inbouwdieptes van 75 mm en 90 mm. Met dit systeem wordt aan zeer strenge eisen op het vlak van thermische isolatie en weersbestendigheid voldaan, en dit ook voor grotere afmetingen, voor deuren tot 3 meter hoog. Dankzij de innovatieve profielgeometrie wordt een 3-voudige profielstabiliteit bereikt. Met de maximale luchtdichtheid en isolatie kunnen U-waarden tot de passiefhuisnorm worden bereikt, zelfs met een inbouwdiepte van 90 mm. Speciale isolatiestrippen gaan het bimetaaleffect tegen, zodat de aluminium deur onder invloed van de zon nooit zal gaan ‘kromtrekken’. De verdekt liggende beslagen garanderen dan weer het typische strakke Schüco design.

Schüco SmartClose & SmartStop

De Schüco SmartStop en de Schüco SmartClose zijn twee slimme oplossingen voor schuifdeuren. Vooral bij zwaardere vleugelgewichten kan het sluiten van zo’n deur best gevaarlijk zijn, zeker als men niet voorzichtig genoeg is en met een te bruuske beweging de schuifdeur dicht wil doen. De Schüco SmartStop remt daarom automatisch af en stopt de vleugel vanzelf ruimschoots voor die in het kader komt. Handig, zeker als een kind bijvoorbeeld naar buiten loopt net op het moment dat de deur gesloten wordt. De Schüco SmartClose doet hetzelfde maar gaat nog iets verder. Het systeem remt eveneens af, maar zorgt er ook voor dat het schuifdeur in één soepele beweging zachtjes in het buitenkader komt, waarna die door de gebruiker enkel nog handmatig op slot moet worden gedaan. In beide gevallen is het mechanisme volledig in het profiel verborgen, zodat het perfecte Schüco design behouden blijft.

Schuco op Batibouw 2016

Schüco TipTronic SimplySmart

Met het Schüco TipTronic SimplySmart beslag biedt Schüco een comfortabel en mechatronisch alternatief voor de traditionele sluitmechanismen.

De bediening verloopt via een drukknop, een afstandsbediening, of een domoticasysteem voor energiemanagement dat het gebouw centraal beheert. Het systeem maakt het mogelijk vleugels tot 160 kg te bewegen. Het is dus perfect voor hoog gelegen en moeilijke bereikbare ramen in privéwoningen, of voor projectbouw zoals bijvoorbeeld scholen of ziekenhuizen.

Het systeem is bijna geluidloos, garandeert een efficiënte verluchting en zorgt voor indrukwekkende maximale raamopeningen tot 80 centimeter.

Schuco op Batibouw 2016

Anders dan bij de klassieke toegekende gemotoriseerde ramen, vergrendelt het Schüco TipTronic SimplySmart beslag op meerdere plaatsen en zorgt daardoor voor een betere bescherming tegen inbraak. Als het systeem bij het sluiten een weerstand binnen het sluitbereik ondervindt, zorgen ingebouwde sensoren ervoor dat een inklemming vermeden wordt. Bovendien is een sluitcontrole ingebouwd die signaleert of er ramen open gelaten zijn.

Omdat het beslag volledig verdekt is en er geen opbouwcomponenten worden gemonteerd, ogen de ramen fraaier en kan men probleemloos kiezen voor heel smalle vleugelprofielen.

Touchscreen in de deur: Schüco DCS Touch Display

Maar er is meer. Het modulaire Door Control System van Schüco zet dankzij digitale toepassingen nog een stap verder in de beveiliging van de woning. De verschillende componenten van het systeem omvatten onder meer een videofoon/parlofoon, een kaartlezer, een vingerscan en een codeklavier.

Dankzij het nieuwe IP-gebaseerde DCS-touch systeem is de besturing nu nog gebruiksvriendelijker. Door het touchscreen voelt de intuïtieve bediening net als een smartphone aan! Een DCS systeem, kan in een privéwoning worden geïnstalleerd, maar evenzeer in appartementsgebouwen of groepswoningbouw.

Het DCS-systeem is aan een heuse opmars bezig, want het brengt naast een verhoogd gevoel van veiligheid ook heel wat praktische voordelen met zich mee. Dankzij het codeklavier of de vingerscan hoeft men bijvoorbeeld niet langer met een sleutel in de zakken te blijven zitten als men even de deur uitgaat om te gaan joggen!

Het Schüco Door Control System wordt compleet in een profiel, een wand of een paneel ingebouwd en is perfect in harmonie met het globale beeld van de deur. De uitvoering in zwart glas geeft het geheel daarenboven een modern en stijlvol karakter.

Schüco op Batibouw
Van 25 februari tot en met 6 maart 2016
Paleis 4 - Stand 218


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo